Dinamo a învins Universitatea Cluj, scor 2-1

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Universitatea Cluj, în primul meci al etapei a XXV-a din Liga I.

14 afișări
Imaginea articolului Dinamo a învins Universitatea Cluj, scor 2-1

Dinamo a învins Universitatea Cluj, scor 2-1

Golurile au fost marcate de Băd '78, pentru gazde, respectiv Dănciulescu '35 (penalti) şi Zicu '90, pentru oaspeţi.

Dinamo a deschis scorul în minutul 35, prin Ionel Dănciulescu, care a transformat un penalti dictat după ce Şoltuz l-a faultat în careu pe Florin Bratu.

Universitatea Cluj a egalat în minutul 78, prin Flavius Băd. Cristian Dancia a trimis mingea în careu de la 17 metri, Pulhac a făcut târziu pasul la ofsaid, iar Flavius Băd a pus latul şi a înscris de la 7 metri în dreapta lui Lobonţ, care a plonjat inutil.

Campioana en-titre a marcat golul victoriei în minutul 90, prin Ianis Zicu. Acesta a pornit într-o cursă pe stânga de la mijlocul terenului, a pătruns în careu, unde l-a fentat pe Şoltuz şi a înscris cu un şut în diagonală, de la 10 metri. După marcarea golului, mijlocaşul dinamovist şi-a dat jos tricoul de joc, afişând un altul pe care era scris mesajul "Încă unul. Şi nu le-am terminat!", el fiind ulterior avertizat de arbitru.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Marius Martiş (central), Ionel Popa şi Dorin Mudura (asistenţi) şi Lucian Dan (rezervă). Observatori au fost delegaţi Mircea Dancu şi Valeriu Ioniţă.

Fundaşul Todorowski a fost în premieră titular la Dinamo.

La partidă au asistat 8.000 de spectatori.

Echipa Dinamo a fost susţinută la Cluj-Napoca de 800 de suporteri, care au afişat un banner cu mesajul "Respectul nostru pentru peluza şi oraşul vostru". Galeriile celor două formaţii au scandat, apoi, împreună împotriva echipelor CFR Cluj şi Steaua.

Antrenorul Meszaros Alpar a declarat, sâmbătă, că echipa Universitatea Cluj este "prea mică" pentru Liga I, după meciul cu Dinamo, pierdut pe final, cu scorul de 1-2, în care consideră că formaţia sa a fost dezavantajată de arbitrul Marius Martiş.

Întrebat dacă la finalul partidei ar fi vrut să-l lovească pe central, Meszaros a răspuns: "Cu mare plăcere! Suntem prea mici pentru fotbalul din Liga I. Arbitrul a adus echipa adversă pentru noi şi nu ne-a dat un 11 metri clar (n.r. - referire la o cădere în careu a lui Flavius Băd, în urma căreia fotbalistul de la Universitatea a fost avertizat pentru simulare), a dat faulturi care n-au fost, dar văd că aşa se face în România".

 Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Gheorghe Mulţescu, a declarat că a suferit "ca un câine" pe finalul meciului cu Universitatea Cluj.

"Sunt încă sub imperiul finalului de meci în care am suferit ca un câine. Echipele mari câştigă şi când au perioade mai puţin bune. Am avut două ocazii mari în primele trei minute şi mai puteam să înscriem, dar datorită unui gol norocos marcat de Universitatea am suferit pe final. Eram mulţumit şi cu un egal astăzi, puteam să şi pierdem. Am reuşit să verticalizăm rapid, am dat pase tranşante, am jucat fără floricele, am avut şi câteva ocazii bune, dar am fost surprinşi pe final de vigoarea lui «U»", a declarat Mulţescu.

"Mă aşteptam să avem două goluri avans pentru a gestiona mai bine finalul de meci, dar nu am reuşit. Felicit jucătorii pentru tăria de a reveni pe final. Îmi pare rău pentru «U», mai ales că a pierdut meciuri de 6 puncte. Le doresc baftă şi sper să se salveze de la retrogradare", a mai spus Mulţescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici