Dinamo - Ademar Leon 35-30, în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins Ademar Leon cu 35-30 în Grupa D a Ligii Campionilor şi a stabilit un nou record de puncte obţinute de o echipă din România în această competiţie.

250 afișări
Imaginea articolului Dinamo - Ademar Leon 35-30, în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin

Dinamo - Ademar Leon 35-30, în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin

Trupa din Ştefan cel Mare a adunat 10 puncte - 5 meciuri câştigate (un alt record al unei campioane a României de când întrecerea a fost reformată în 1993) -, depăşind borna stabilită de HCM Constanţa şi Minaur Baia Mare la 9 puncte în sezoanele 2009-2010, respectiv 2015-2016. Dinamo a preluat şefia în grupa cu Wisla Plock şi Ademar Leon şi are acum şansa de a deveni a doua echipă care iese din grupă, după HCM în 2010.

”Dorinţa, determinarea băieţilor au făcut diferenţa în partida cu Ademar Leon. Băieţii au înţeles că formează o familie, o echipă foarte bună şi am zis că este momentul să încercăm să batem şi noi la porţile mai mari. Mă bucur că echipa noastră Dinamo Bucureşti la handbal masculin reuşeşte să facă performanţă, mă bucur pentru că a reuşit să aducă lumea la sală. S-a creat o coeziune foarte mare între galerie, oamenii care vin la meciuri şi echipa de handbal. Sunt bucuros pentru că am trecut prin vremuri grele cu ani în urmă, erau momente în care ne zbăteam la retrogradare, am evitat acest lucru şi după vreo 4 ani a ieşit soarele şi pe strada noastră”, a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo, la ProSport LIVE.

Dinamo i-a pierdut în vară pe fraţii Esteki, ajunşi între timp în curtea CSM Bucureşti, dar a perfectat alte transferuri care acum dau satisfacţie. Noua „perlă” a echipei poartă numele Amine Bannour, un inter dreapta cu mare experienţă, cu turnee finale în spate, care în partida de joi seara cu Ademar Leon a marcat nu mai puţin de 11 goluri, toate din acţiune! ”Nu pot să spun că există un lider neapărat, avem o familie, o echipă. Într-adevăr, puţin o excepţie ar fi acest Amine Bannour, care de la un meci la altul joacă din ce în ce mai bine. Şi cu Ademar Leon a făcut un meci de excepţie”, a susţinut Ovidiu Semen.

Tunisianul excelează la Dinamo şi a devenit chiar golgheterul Ligii Campionilor. Oficialii clubului sunt convinşi că vor reuşi să-l păstreze pe Bannour cel puţin până în vara anului 2020. ”El a avut o mică problemă în Franţa la Chambery, noi am aflat-o şi, de ce să ascund, meritul cel mai mare pentru aducerea lui îl are Daniel Georgescu (n.r. omul din umbră care a alcătuit şi conduce echipa de handbal). Am intrat pe fir şi am reuşit să-l aducem în România. Adevărat este că şi pentru el a fost o şansă, vroia să joace în Champions League şi să le arate celor de la Chambery că s-au înşelat cu el. Are contract 2 ani şi îl va duce la bun sfârşit”, a mai spus Semen

Cu Bannour şi cu ceilalţi jucători în echipă, Dinamo speră la o calificare istorică în play-off. Oficialii alb-roşii spun că nu fac calcule pentru ultimele trei meciuri care au rămas de disputat, cu Elverum, Cocks şi Thun, ci echipa va evolua la victorie cu fiecare ocazie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici