Dinamo Bucureşti redebutează pe prima scenă a fotbalului românesc

Runda inaugurală a celei de a 106-a ediţii de campionat programează luni de la ora 21.30 un duel între Dinamo Bucureşti, revenită în SuperLiga României după un an petrecut în liga secundă şi Universitatea Craiova, echipă aflată în ultimii ani, în mod constant în lupta pentru un loc pe podium.

569 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti redebutează pe prima scenă a fotbalului românesc

Dinamo Bucureşti redebutează pe prima scenă a fotbalului românesc

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus bucureştenii, de nouă ori au câştigat oltenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.

Cel mai recent succes în campionat din contul grupării roş-albe s-a consemnat pe 15 decembrie 2018, Dinamo - Universitatea Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă). Au urmat şase victorii la rând ale alb-albaştrilor, ultima fiind una istorică: 10 februarie 2022, Dinamo - Universitatea Craiova 1-6 ( singurul meci din istoria dinamoviştilor în care au încasat şase goluri pe teren propriu!).

Partida va consemna şi debutul tehnicianului Ovidiu Burcă în SuperLigă, de numele lui legându-se, într-o proporţie însemnată, promovarea reuşită de bucureşteni în vara acestui an. De partea cealaltă, Eugen Neagoe se află la al 12-lea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 244 de meciuri din postura de antrenor principal.

Nu în ultimul rând, de notat reîntoarcerea lui Alexandru Mitriţă la Universitatea Craiova. În cazul în care va fi utilizat, acesta va bifa meciul cu numărul 100 pe prima scenă din România (50 jocuri pentru Viitorul, 49 pentru Universitatea Craiova).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici