Dinamo Bucureşti se impune în deplasare la Porto şi obţine a patra victorie în Liga Campionilor

  • Campioana României la handbal masculin s-a impus joi seara, la limită, în deplasare la FC Porto, cu scorul de 30-31 (12-12), în Liga Campionilor.
  • Finalul meciului a fost plin de suspans, portughezii introducând mingea în poartă la câteva fracţiuni de secundă după sirena ce a pus capăt meciului.
1353 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti se impune în deplasare la Porto şi obţine a patra victorie în Liga Campionilor

Sursa foto: Facebook / CS Dinamo Bucuresti

Dinamo păstrează şanse matematice de a obţine calificarea în faza eliminatorie a EHF European League, mai având de disputat două meciuri dificile, cu PSG, pe teren propriu, şi cu liderul grupei B, Vive Kielce, în deplasare.

Elevii lui Xavier Pascual au făcut o primă parte de meci foarte bună, având chiar şi 4 goluri avans (3-7, 5-9). Gazdele au revenit pe final de repriză, intrând la pauză la egalitate (12-12).

Românii au continuat să fie în avantaj o bună parte din repriza secundă. Ultimele 15 minute au fost mult mai echilibrate, de la 22-22 Dinamo având maxim un gol avantaj, fiind chiar condusă în două rânduri.

Finalul a fost unul extrem de tensionat. La 30-31, Porto a ratat un atac când mai era un minut de joc. Antrenorul Xavi Pascual a cerut time-out cu 26 de secunde înainte de fluierul final. La reluare, dinamoviştii au dus jocul până la ameninţarea de joc pasiv, Nantes aruncând la poartă când mai erau 5 secunde.

Mingea a fost deviată în corner de apărarea adversă, Ghionea a repus rapid şi Alex Pascual a insistat să mai arunce o dată la poartă. Mingea a ricoşat din portar, a ajuns la un portughez, iar acesta a trimis-o spre poarta goală a dinamoviştilor, care evolua în sistem 7-6.

Din fericire, sirena de final a sunat în timp ce mingea se îndrepta spre poartă, astfel că golul nu a fost validat.

Dinamo Bucureşti obţine a 4-a victorie şi acumuează 8 puncte, cu care egalează pe Motor Zaporoje şi pe Porto în clasament, însă se situează doar pe locul 7, locul 6 fiind ocupat de ucraineni, care au un joc mai puţin disputat.

Pentru a intra în primi 6, Dinamo are nevoie de cel puţin o victorie din ultimele două confruntări, în timp ce Motor ar trebui să piardă cu Barcelona şi PSG pe teren propriu, şi să facă un egal cu Porto, care la rândul ei să piardă la Flensburg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici