Dinamo cere arbitri străini pentru Liga I şi Cupa României

FC Dinamo a solicitat, într-o scrisoare adresată Comitetului Executiv al FRF, atragerea de resurse internaţionale de arbitraj pentru meciurile rămase de disputat în Liga I şi în Cupa României, exprimându-şi "serioase rezerve" în legătură cu credibilitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

96 afișări
Imaginea articolului Dinamo cere arbitri străini pentru Liga I şi Cupa României

Dinamo cere arbitri străini pentru Liga I şi Cupa României (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere faptul că, atât pe parcursul turului Campionatului Naţional Liga I, ediţia 2011/2012, cât şi în debutul returului aceleiaşi ediţii s-au înregistrat numeroase şi grave erori de arbitraj, având în vedere faptul că cele semnalate au determinat, atât în rândul cluburilor şi echipelor participante, dar mai ales în rândul publicului şi mass-media, un climat de neîncredere şi suspiciune în privinţa arbitrajului, având în vedere că neajunsurile semnalate au ca principală cauză o scădere a calităţii resurselor profesionale, organizatorice şi logistice privind arbitrajul naţional, faţă de cele arătate, clubul nostru îşi exprimă serioase rezerve în legătură cu credibilitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor şi solicită prin prezenta să supuneţi Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal analizarea şi adoptarea unor măsuri:

  • - atragerea, la cererea cluburilor sau a Comisiei Centrale a Arbitrilor, de resurse internaţionale de arbitraj privind disputarea jocurilor rămase în Campionatul Naţional Liga I şi Cupa României Timişoreana, ediţiile 2011/2012;

  • - responsabilizarea Comisiei Centrale a Arbitrilor în delegarea şi componenţa brigăzilor de arbitri (a se vedea cazul arbitrului Octavian Şovre care deşi a viciat rezultatul partidei Pandurii Târgu-Jiu - FC Dinamo a fost delegat la următorul nostru meci cu FC Oţelul Galaţi);

  • - creşterea calităţii şi responsabilităţii Comisiei Centrale a Arbitrilor şi arbitrilor, începând cu sezonul competiţional 2012/2013", se arată în scrisoarea semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi adresată preşedintelui FRF, Mircea Sandu, şi prim-vicepreşedintelui C. Ex. al forului, Dumitru Dragomir.

Arbitrajele din etapa a XXII-a, desfăşurată marţi, miercuri şi joi, au fost criticate vehement de reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, dintre aceştia finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, şi cel al FC Vaslui, Adrian Porumboiu, exprimându-şi intenţia de a solicita aducerea de arbitri străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici