Dinamo - GOG Svendborg s-a încheiat 35-28, în grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin

Dinamo are un start de sezon fantastic în Liga Campionilor, reuşind să urce pe locul 1 în Grupa D, după victoria cu 35-28 cu GOG Svendborg, liderul grupei înaintea jocului.

135 afișări
Imaginea articolului Dinamo - GOG Svendborg s-a încheiat 35-28, în grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin

Dinamo - GOG Svendborg s-a încheiat 35-28, în grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin

Alb-roşii au făcut un joc de excepţie, unul dintre cele mai bune ale unei echipe româneşti în ultimii ani în Europa.

GOG Svendborg a venit la Bucureşti din ţara care deţine azi titlul mondial. Dinamo a răspuns însă cu mai mulţi jucători care au fost la ultimul Mondial, cu o „sete” nebună de succes şi cu o sală absolut superbă, din punct de vedere al ambianţei. Miza jocului era uriaşă la start, cine câştiga lua o opţiune importantă pentru calificarea în play-off. După primele două etape, ambele formaţii erau neînvinse, dar danezii erau lideri graţie unui punct în plus.

Dinamo a ştiut de la bun început că nu trebuie să irosească mingi în atac, pentru că adversara e necruţătoare pe contraatac. Amine Bannour şi Kamel Alouini au jucat perfect primele faze de atac, iar alb-roşii au fost în tonus de la bun început. După câteva goluri înscrise la foc automat în primele patru minute, Saeid Heidaridad şi-a început recitalul. Un contraatac apărat, apoi un 7 metri şi o minge scoasă cu capul au ajutat-o pe Dinamo să atingă o viteză ameţitoare chiar şi pentru nordici. Gazdele s-au desprins la 7-3 (min. 10), iar de aici jocul a devenit un adevărat festival pentru campioana României.

Când i-a fost mai greu, Dinamo a fost scoasă tot timpul de portar. Saeid Heidaridad a fost erou în alb şi roşu în prima repriză, pe care a terminat-o cu nu mai puţin de 11 parade. Adică spre 50%, un procentaj fabulos pentru acest nivel, unde se înscrie foarte mult.

Băieţii lui Constantin Ştefan au avut 17-12 la pauză, au petrecut pauza în linişte, iar de la cabine au revenit la fel de determinaţi. Ceva au învăţat poate şi din play-off-ul cu Sporting, de la începutul anului, un plus au adus şi noile achiziţii, excelând egipteanul Mamdouh, care i-a ”înnebunit” pe nordici cu infiltrările lui la semicerc.

Toţi jucătorii s-au ridicat la înălţimea fanilor, dar repriza a doua i-a aparţinut parcă lui Amine Bannour. Tunisianul le-a „tăiat” respiraţia oaspeţilor cu tăria şuturilor, fiind imposibil de blocat. Dinamo şi-a făcut meciul uşor şi a condus în partea secundă permanent la 5-6 goluri, spre final diferenţa urcând la şapte goluri. Ultinma fotografie i-a aparţinut tot lui Heidaridad. Iranianul a avut alte două parade incredibile, iar campioana României s-a impus cu 35-28.

Per total, Dinamo a făcut un meci de zile mari, un joc pe care nu-l va uita prea curând. Şi probabil că nici danezii.

Dinamo – GOG 35-28 (17-12)

Heidarirad, Missaoui, Lazăr – portari; Vujic 2, Bannour 11, Alouini 5, Savenco, Asoltanei 2, Negru, Gavriloaia 1, Zulfic, Kuduz 6, Nantes 4, Jamali, Mousavi, Mamdouh 4

Hallgrimsson, Andreasen – portari; Rikhardsson, Arnarsson 1, Nilsen 3, Andersen 1, Pujol 4, Jorgensen, Laerke 4, Begendahl, Gidsel 1, Kronborg, Pytlick, Tilsted, Jakobsen 8, Moller 6

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici