Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 4-2, după penaltiuri, cu U.Craiova

Formaţia Dinamo Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României - Timişoreana, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 (0-1, 1-1), după loviturile de departajare, echipa Universitatea Craiova, în sferturile de finală ale competiţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 4-2, după penaltiuri, cu U.Craiova

Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 4-2, după penaltiuri, cu U.Craiova (Imagine: Mediafax Foto)

La finalul celor 90 de minute, scorul era 1-1, prin golurile reuşite de Munteanu '67, pentru Dinamo, şi Dina '31, pentru Universitatea Craiova.

În minutul 31, Mihai Costea a centrat de pe partea stângă, iar Dina a deschis scorul cu un şut de la doi metri.

Gazdele au egalat prin Munteanu, cu o lovitură de cap, de la aproximativ 12 metri, după o centrare venită de pe partea dreaptă de la Mărgăritescu.

Oaspeţii au jucat în 10 oameni din minutul 71, după eliminarea lui Dilevski.

Şapte minute mai târziu, a fost eliminat şi dinamovistul Ganea.

După 120 de minute, s-a menţinut egalitatea dintre cele două echipe, scor 1-1, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Pentru Dinamo au punctat Andrei Cristea, Cătălin Munteanu, Adrian Cristea şi a ratat Bordeanu, în timp ce pentru Universitatea a înscris Ologu şi au ratat Găman, Bărboianu şi Mihai Costea.

Dinamo Bucureşti: 12. Dolha - 16. Bordeanu, 21. D. Grigore, 4. Moţi, 2. Diabate - 22. Torje, 26. Mărgăritescu (5. D. Kone '72), 20. Ad. Cristea, 10. Alexe (7. Munteanu '46) - 9. Niculae (17. An. Cristea '65), 19. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.

Universitatea Craiova: 1. Stanca - 18. Dănănae, 7. Găman, 5. D. Stoica, 2. Bărboianu - 13. Dilevski - 77. Wobay (25. Firţulescu '90+1), 23. Gargorov (3. Lopes '104), 30. Prepeliţă (8. Ologu '90+1), 20. Dina - 9. M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Torje '17, Moţi '63, Ganea '77 / Dilevski '58, '71.

Cartonaşe roşii: Ganea '78 / Dilevski '71.

Arbitri: Robert Dumitru (central) - Cristian Nica, Eduard Dumitrescu (asistenţi) - Dragoş Istrate (rezervă).

Observatori: Gheorghe Constantin şi Nicolae Pantea.

La meci au asistat circa 8.000 spectatori, dintre care aproximativ 1.000 de suporteri ai formaţiei oaspete. Fanii craioveni au intrat pe stadion după începerea partidei, luându-se această decizie de către organizatori pentru a fi evitate incidentele.

În momentul în care jucătorii echipei oaspete au ieşit la încălzire, pe stadion s-a auzit imnul formaţiei craiovene, compus pe versuri scrise de poetul Adrian Păunescu, iar pe tabela de marcaj au fost afişate imagini cu poetul decedat săptămâna trecută, însoţite de mesajul "Dumnezeu să te ierte, maestre!".

În timpul meciului, galeria gazdelor a scandat "Afară, afară cu ungurii din ţară!" şi "România! România!", cu trimitere la patronul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany. La adresa acestuia a fost afişat şi un banner cu mesaj injurios.

Pentru Paszkany şi pentru preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, dinamoviştii au mai afişat un banner: "Mureşan şi Paszkany, în Bucureşti dac-aţi veni, vă dăm de vă julim!".

De asemenea, galeria dinamovistă a afişat un banner referitor la managerul Universităţii Craiova, cu mesajul "Victor Piţurcă, un ultras adevărat ce trei peluze a redresat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici