Dinamo şi Steaua, sancţionate cu interzicerea organizării pe teren propriu a două jocuri

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, cluburile Dinamo şi Steaua cu interzicerea organizării pe teren propriu a două jocuri şi cu o penalitate sportivă de 40.000 de lei pentru incidentele produse de suporteri la finala Cupei României, informează site-ul frf.ro.

139 afișări
Imaginea articolului Dinamo şi Steaua, sancţionate cu interzicerea organizării pe teren propriu a două jocuri

Dinamo şi Steaua, sancţionate cu interzicerea organizării pe teren propriu a două jocuri (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unor surse din cadrul FRF, observatorul partidei a notat în raport că suporterii stelişti au aruncat în teren trei torţe, în timp ce două petarde ale fanilor dinamovişti au aterizat pe suprafaţa de joc. Observatorul a notat şi că în minutul 59 jocul a fost oprit pentru un minut deoarece, la un atac al mijlocaşulului Gabriel Torje, fanii dinamovişti au aruncat cu o torţă în interiorul careului Stelei.

FC Steaua şi-a disputat meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Bulevardul Ghencea, însă a anunţat că din campionatul următor partidele considerate "acasă" le va juca pe National Arena, după ce primele două etape din sezonul 2011/2012 vor fi găzduite de arena din Buzău. În condiţiile în care va prezenta un contract de închiriere cu arena din Buzău pentru primele două meciuri considerate pe teren propriu, Steaua nu va putea disputa partidele de "acasă" pe această arenă.

Finala Cupei României din sezonul precedent s-a disputat la Braşov, pe Stadionul Tineretului. Meciul a fost câştigat de formaţia Steaua, cu scorul de 2-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici