Dinamo va fi sancţionată pentru mesajele cu caracter rasist ale suporterilor

Gruparea FC Dinamo va fi amendată pentru că suporterii formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare au afişat bannere care conţineau mesaje cu caracter rasist în timpul derbiului cu Rapid, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru.

43 afișări
Imaginea articolului Dinamo va fi sancţionată pentru mesajele cu caracter rasist ale suporterilor

Dinamo va fi sancţionată pentru mesajele cu caracter rasist ale suporterilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Înainte de începerea fiecărui meci, firma de pază împreună cu observatorul şi reprezentanţii clubului gazdă trebuie să citească toate mesajele de pe bannerele care intră pe stadion. Acum, aceste bannere nu au fost controlate şi nu se ştie de ce. Nu le-au prezentat, nu ştim de ce, dar clubul va fi sancţionat cu amendă pentru afişarea banerelor cu mesaje cu caracter rasist", a declarat Militaru, pentru MEDIAFAX.

Oficialul Jandarmeriei a afirmat că amenda aplicată clubului organizator va fi plătită de către firma de pază care a fost angajată să asigure ordinea pe stadion.

"Conform legii, Jandarmeria nu poate aplica decât o amendă clubului organizator. Amenda pentru firma de pază contractată, conform Legii 4 e infimă, maxim 5 milioane de lei vechi. Dar am înţeles că organizatorul stipulează în contract ca toate amenzile pe care le încasează să fie suportate de către firma de pază", a precizat Militaru.

Galeria echipei Dinamo a scandat "mori ţigane", de mai multe ori pe parcursul partidei cu Rapid. Fanii dinamovişti au realizat un moment coregrafic, afişând un banner cu textul "Membrii PCH şi-au luat un nou aparat, staţi drepţi, zâmbiţi să iasă totul minunat", însoţit de un alt afiş care prezenta un aparat de fotografiat. Apoi galeria dinamovistă a prezentat un banner în care apăreau persoane de culoare.

De asemenea, susţinătorii grupării din "Şoseaua Ştefan cel Mare" au afişat mesajul: "Demonstraţi-vă utilitatea de cioară şi poate mesajele rasiste o să dispară".

Dinamo şi Rapid au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida de duminică, din cadrul etapei a XIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici