Dinamo va juca în ultimul tur preliminar al Ligii Europa, Rapid merge în turul doi. Tabloul complet al ediţiei 2011/2012 din Liga I

Echipa Dinamo, câştigătoarea Cupei României, va evolua în ultimul tur preliminar al Ligii Europa, după victoria de miercuri, din finala competiţiei, cu Rapid, scor 1-0, rapidiştii urmând să joace în turul doi preliminar.

940 afișări
Imaginea articolului Dinamo va juca în ultimul tur preliminar al Ligii Europa, Rapid merge în turul doi. Tabloul complet al ediţiei 2011/2012 din Liga I

Dinamo va juca în ultimul tur preliminar al Ligii Europa, Rapid merge în turul doi (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Tabloul complet al ediţiei 2011/2012 din Liga I:

CFR Cluj, câştigătoarea titlului în România, va evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor în turul trei preliminar, pe un tablou rezervat campioanelor, în timp ce FC Vaslui, ocupanta locului 2 în Liga I, va evolua tot în turul 3 preliminar al aceleiaşi competiţii, dar pe un alt tablou. Ambele echipe au de trecut două tururi preliminare pentru a accede în grupele Ligii Campionilor, traseul vasluienilor fiind mai dificil pentru că pot da piept cu formaţii din ţările europene cu fotbal dezvoltat. Clujenii vor avea adversare campioane din ţări cotate mai slab decât România în clasamentul coeficienţilor UEFA.

Ediţia 2012/2013 a Ligii Campionilor va fi prima după patru ani în care campioana României nu va intra direct în grupele competiţiei. Prima echipă română calificată direct în grupele LC a fost tot CFR Cluj, în sezonul 2008/2009.

Steaua, ocupanta locului trei în Liga I, va evolua în sezonul viitor al Ligii Europa în turul trei preliminar, şi va trebui să treacă două duble manşe pentru a accede în grupele Ligii Europa. Dinamo va evolua în ultimul tur preliminar al competiţiei, iar Rapid va juca în turul doi preliminar.

Echipele clasate pe locurile 16-18 în Liga I, Voinţa Sibiu, Sportul Studenţesc, respectiv Dacia Mioveni au retrogradat în Liga a II-a. FCM Târgu Mureş, clasată pe locul 15, retrogradabil în mod normal, va aştepta decizia Comitetului Executv al FRF, care va stabili ce se va întâmpla cu locul lăsat liber de FC Timişoara, care a promovat matematic în primul eşalon, dar nu va putea evolua în L1 pentru că nu are licenţă.

Din Liga a II-a, promovată certă în acest moment este Gloria Bistriţa, care revine în prima ligă după un an petrecut în "B", eşalon în care a ajuns în 2011 pentru că nu a primit licenţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici