Dinel Staicu: La FIFA corupţia, mai mare decât în România

Fostul proprietar al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, a declarat, miercuri, că la FIFA corupţia este mai mare decât în România, astfel că gruparea craioveană are şanse mici să câştige recursul formulat la decizia de a i se interzice dreptul de a efectua transferuri.

5 afișări
Imaginea articolului Dinel Staicu: La FIFA corupţia, mai mare decât în România

Dinel Staicu: La FIFA corupţia, mai mare decât în România

FIFA a decis să interzică grupării Universitatea Craiova dreptul de a mai efectua transferuri în următoarele două perioade regulamentare din cauza datoriilor pe care le are faţă de jucătorii brazilieni Negri, Marquinhos şi Magri. De asemenea, FIFA a amendat clubul Universitatea Craiova cu 180.000 de euro.

Portarul Alesander Negri, mijlocaşul Marcos Honorio Marquinhos şi atacantul Eduardo Roberto Magri au venit la Universitatea Craiova la mijlocul sezonului 2004-2005 şi au rămas doar pentru două luni, fiind daţi afară de fostul patron Dinel Staicu.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, Dinel Staicu a declarat că există acte prin care se poate dovedi că celor trei li s-au plătit salariile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din câte îmi aduc aminte avem ceva acte prin care putem dovedi că lor le-au fost plătite salariile şi biletele de avion. Nu eram contabil, eram finanţator, aşa că nu ştiu exact despre ce sumă este vorba. Cert este că aveam un contract pe care puteam să-l reziliem în cazul în care ei nu puteau să primească dreptul de muncă în România. Pentru că au jucat în trei partide am avut nişte intervenţii pentru a rezolva permisele de muncă, însă acestea nu au mai putut fi prelungite. Am aflat şi eu din presă de pedeapsa pe care a primit-o Universitatea. Sper să se rezolve, însă dacă vorbim de corupţie în România să ştiţi că suntem îngeri pe lângă ceea ce se întâmplă la FIFA. Nu mi-aduc aminte ca cineva să fii câştigat litigii cu ei, se lucrează pe faţă", a spus Dinel Staicu.

Fostul patron craiovean a adăugat că, pentru a câştiga un litigiu cu FIFA, "trebuie să fii mai şmecher". "Să iei să te apere cel mai bun avocat de acolo, dar să-l plăteşti cu bani grei. În momentul în care Njock a plecat de la Craiova, în 2004, mi-a spus că o să mă facă să-i dau toţi banii, a spus că-i va da avocatului jumătate din sumă şi adevărul este că am şi pierdut", a precizat Staicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici