Dinu despre Piţurcă: Am îndoieli despre capacitatea lui de selecţioner. L-aş fi preferat pe Hagi

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, l-a criticat, într-o emisiune televizată, pe antrenorul primei reprezentative, Victor Piţurcă, despre care a spus că nu are calităţi de selecţioner şi că, din acest punct de vedere, i-ar fi preferat pe Gheorghe Hagi sau Ladislau Boloni la naţională.

138 afișări
Imaginea articolului Dinu despre Piţurcă: Am îndoieli despre capacitatea lui de selecţioner. L-aş fi preferat pe Hagi

Victor Piţurcă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Selecţionerul nu a fost capabil să dimensioneze capacităţile reale de joc ale Franţei şi Italiei în grupa din Elveţia, ceea ce spune foarte mult. E un băiat simpatic, este plăcut de Viorel Păunescu, de Mircea Sandu... E comod, e descurcăreţ în fel şi fel de întâmplări, dar de aici şi până la a fi selecţioner este o cale foarte lungă. Aş fi preferat un Hagi sau un Boloni. Aici e pe familii, ca în Sicilia", a spus Dinu la GSP TV.

Cornel Dinu, fost selecţioner, a criticat şi FRF pentru obiectivul îndepărtat pe care i l-a stabilit lui Piţurcă, participarea la turneul final al CM din 2016.

"Victor Piţurcă are un mandat unic în istoria fotbalului mondial. N-am auzit în viaţa mea de o calificare peste patru ani sau cinci ani, în 2016. La echipa naţională nu există timp, există fiecare meci pe care trebuie să-l câştigi, nu există construcţie, nu există experienţe, există capacitate de selecţie, de antrenare şi să trimiţi în teren cel mai bun 11 care să câştige. Dar nu mă mai surprinde nimic în România. Să-i urăm succes, să stea liniştit pe banii pe care stă până în 2016, cu rezervele pe care le-am explicat faţă de capacitatea lui de selecţioner şi pe care mi le păstrez. Federaţia română din punctul ăsta de vedere este un fel de Daciada... A devenit cu Piţurcă un fel de Daciada. Ne pregătim pentru Daciadă, pentru Olimpiada de la Moscova, de la Los Angeles, avem 4, 6 ani în faţă, om vedea ce-om face la bârnă, mai bate Szabo la 1.500 de metri... Este distractiv până la dramatic. Începe distractiv şi se transmite dramatic şi are foarte multe puncte negre dubioase în acest raport", a precizat Dinu.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2012, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat, vineri seară, pe Arena Naţională, în faţa Belarusului, în penultima etapă a Grupei D a preliminariilor competiţiei europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici