Dinu Gheorghe: Dacă rămân sau nu la Rapid depinde de ce se doreşte în continuare

Preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu ştie dacă va pleca în vară de la gruparea giuleşteană, situaţia sa depinzând de ceea ce se doreşte în continuare la club.

3 afișări

"Nu ştiu dacă plec, să se încheie campionatul şi vedem ce va fi. Ce, trebuie să plec şi eu acum? Eu cred că ne vom califica în Liga Europa. Nu depinde de calificare, depinde de ce se doreşte în continuare dacă rămân sau nu", a spus oficialul rapidist.

Dinu Gheorghe a precizat că nu şi-a simţit subminată autoritatea prin faptul că tehnicianul Marius Şumudică a fost dat afară de acţionarul majoritar George Copos. "Nu mi-am simţit subminată autoritatea. La o societate acţionariatul dă firul roşu. Noi administrăm doar şi trebuie să respectăm ce se doreşte. În vară eu l-am ales pe Marius Şumudică, iar acţionariatul a fost de acord. Nu regret alegerea lui Marius Şumudică, dar ca antrenor dacă nu te ajută rezultatele se întâmplă să fii şi schimbat", a explicat el.

Gheorghe a spus că staful tehnic al FC Rapid va fi alcătuit, până la finalul sezonului, din Marian Rada, Cristian Petre, Marius Bratu şi Daniel Pancu. "Începând de astăzi, până la finalul campionatului antrenor va fi Marian Rada, ajutat de Cristian Petre, Marius Bratu şi Daniel Pancu, care va fi antrenor secund - jucător. Marian Rada a mai preluat şi acum doi - trei ani echipa şi chiar a reuşit performanţa de a o califica în Liga Europa. Atunci a fost ulitma oară când ne-am calificat şi acesta a fost atuul care l-a recomandat. Sper să reuşească, pentru că el cunoaşte lotul, ştie atmosfera din Giuleşti şi îmi doresc să ducă la bun sfârşit munca fosttului antrenor", a declarat preşedintele clubului bucureştean.

Dinu Gheorghe a afirmat că vrea ca la sfârşitul sezonului să spună că Marius Şumudică în 29 de etape şi Marian Rada în cinci etape au dus Rapidul în Liga Europa. "Pentru că nimeni nu poate contesta meritele fostei echipe tehnice. Eu am vorbit şi vorbesc în continuare cu Marius Şumudică. Relaţia umană dintre Dinu şi Şumudică nu o să o schimbe nimeni. Dar asta a fost dorinţa expresă să domnului Copos de a crea un şoc la banca tehnică. Marian Rada a fost prima opţiune şi singura discutată de mine cu domnul Copos. Nu s-au pus în discuţie alte nume. Depinde de Rada şi de patronat dacă el va rămâne antrenor şi în sezonul viitor. Marian Rada merită, spun eu, să fie în staful Rapidului secund sau principal şi din vară, pentru că s-a confundat cu Rapidul, n-a spus niciodată nu Rapidului, a fost şi director tehnic şi director sportiv şi secund şi principal", a explicat el.

Preşedintele FC Rapid a precizat că nu se pune problema unor negocieri cu selecţionerul Răzvan Lucescu pentru a deveni antrenorul Rapidului. "Răzvan Lucescu este sub contract cu echipa naţională, nici nu se pune problema ca noi să discutăm în această perioadă cu el. Răzvan Lucescu are meci cu naţionala în 3 iunie, iar noi până atunci trebuie să ştim numele noului antrenor, pentru că la 10 iunie este programată reunirea. Decizia privind antrenorul pentru viitorul sezon se va lua până la finalul campionatului. Iar după ultima etapă, într-o conferinţă de presă se va anunţa şi noul sau vechiul antrenor al Rapidului. Până acum nu s-a vorbit de niciun alt nume. Rada se va ocupa, iar din vară discutăm. E posibil orice, inclusiv să rămână Marian Rada în sezonul viitor", a adăugat Dinu Gheorghe.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că tehnicianul Marian Rada va fi antrenorul giuleştenilor până la finalul sezonului, el urmând a fi ajutat ca secund de jucătorul Daniel Pancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici