Dinu Gheorghe: La Dinamo s-a lăsat loc de interpretări, Negoiţă nu mai acceptă bănuieli

Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acţionarul majoritar al clubului, Ionuţ Negoiţă, nu mai doreşte să accepte niciun fel de bănuieli de trucare a meciurilor, aşa cum se lăsa loc de interpretări în trecut.

175 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: La Dinamo s-a lăsat loc de interpretări, Negoiţă nu mai acceptă bănuieli

Dinu Gheorghe: La Dinamo s-a lăsat loc de interpretări, Negoiţă nu mai acceptă bănuieli (Foto: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

"Procedural, lucrurile sunt simple, clubul Dinamo şi domnul Negoiţă vor ataca această decizie. Domnul Negoiţă este unul dintre patronii care au investit bani în fotbal, în comparaţie cu alte cluburi, care sunt finanţate din alte surse. El doreşte însă să fie mai multă transparenţă, să fie un campionat curat. Dânsul a avut probabil ceva argumente, date, când a făcut acea afirmaţie. Îşi asumă ceea ce a spus, dar îşi doreşte să fie o competiţie curată, să nu fie loc de interpretări. La Dinamo s-a tot lăsat loc de interpretări şi asta nu e bine. Faptul că dânsul dă tonul şi spune că lucrurile s-au schimbat şi nu acceptă niciun fel de bănuieli, nu poate fi decât benefic pentru club. Vedem ce va fi în continuare. Nu cred că este totuşi un capăt de ţară că domnul Negoiţă a fost suspendat sau amendat, se mai întâmplă", a declarat Dinu Gheorghe, comentând suspendarea primită de Negoiţă din parte Comisiei de Disciplină a FRF.

Oficialul dinamovist a precizat că acţionarul Ionuţ Negoiţă poate fi alături de echipă în continuare, dar nu poate reprezenta clubul oficial: "Poate fi alături de echipă, dar nu poate reprezenta clubul din punct de vedere procedural. Poate veni la meci ca orice spectator, la club poate veni, dar nu poate reprezenta clubul ca persoană oficială, atât. Amenda va fi plătită de domnul Negoiţă prin intermediul clubului. Dar speră să nu ajungem aici".

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost suspendat opt luni de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o penalitate sportivă de 50.000 de lei, după ce, la 6 mai, l-a acuzat fără dovezi pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele cu Steaua.

Negoiţă a susţinut, la 6 mai, într-o conferinţă de presă, că ştie toate detaliile "trădării" lui Bărboianu.

Conducătorul clubului dinamovist a fost în două rânduri la DNA, dar nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat în scris Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu revenise la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici