Discurs vehement al rusului Kremlev la adresa fostului preşedinte IBA, C K Wu: „Ar trebui împuşcat”

  • Preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA), Umar Kremlev, l-a acuzat pe un fost lider al organizaţiei, C K Wu, că "a ucis boxul" şi a spus că acesta ar trebui împuşcat.
  • Discursul a fost rostit la un forum continental al Confederaţiei Americane de Box (AMBC), care a avut loc joi la Brasilia.
1518 afișări
Imaginea articolului Discurs vehement al rusului Kremlev la adresa fostului preşedinte IBA, C K Wu: „Ar trebui împuşcat”

Sursa foto: Hepta

Wu, care a condus IBA din 2006 până în 2017, dar a fost ulterior interzis pe viaţă de către organizaţie pentru "neglijenţă gravă şi management financiar defectuos", a fost membru al Comitetului Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) din 2012 până în 2017 şi membru al CIO din 1988 până în 2020.

Kremlev a acuzat joi, citat de insidethegames, că "CIO ascunde crimele membrului şi membrului consiliului director al CIO care a fost C K Wu.

"Nu voi folosi termenul de "Mister", pentru că pentru noi nu este un Mister, ci un criminal care ucidea boxul. El este o persoană rea.”, a mai spus rusul.

"Astfel de oameni trebuie să fie împuşcaţi, deoarece a jefuit Federaţiile Naţionale (FN), boxerii, a adus corupţia.

"Iar CIO tace în legătură cu acest lucru, deşi această persoană a fost membru al CIO pentru o lungă perioadă de timp, este omul lor".

Comentariile lui Kremlev vin în aceeaşi zi în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat că a înregistrat un apel depus de IBA împotriva deciziei Comitetului Executiv al CIO de a recomanda retragerea recunoaşterii IBA.

IBA spune că solicită anularea deciziei de a recomanda retragerea recunoaşterii sale şi a depus o cerere urgentă de suspendare a executării recomandării până când comisia de arbitraj îşi va anunţa verdictul.

CIO a convocat o sesiune extraordinară, programată pentru 22 iunie, în cadrul căreia urmează să se voteze asupra recomandării.

TAS precizează că procedura de arbitraj a început şi că părţile fac schimb de observaţii scrise, iar Comisia de Arbitraj este în curs de constituire.

Forumul continental AMBC îşi propune să reunească FN-uri de pe continentul american pentru a primi actualizări cu privire la activitatea IBA, a discuta proiecte şi a face schimb de idei.

"Continuăm să livrăm forumuri, inclusiv cele continentale, deoarece comunicarea directă cu FN-urile noastre membre este foarte importantă pentru noi", a declarat Kremlev.

"IBA va continua să îşi susţină FN-urile, indiferent de situaţie, deoarece acestea sunt aici pentru a creşte boxerii de bază, care reprezintă fundamentul viitorului nostru.

"Vom investi mai mult în proiectele locale pentru a susţine şi mai mult boxul la nivel naţional."

În timpul vizitei sale în Brazilia, Kremlev s-a întâlnit cu secretarul executiv al Ministerului brazilian al Sportului, Juliana Picoli Agatte, unde au discutat despre boxul din ţară, despre echipamente pentru noile săli şi despre viitoarele competiţii.

Kremlev a declarat în urma întâlnirii că are încredere în viitorul boxului din Brazilia.

"Am venit în Brazilia pentru a sprijini dezvoltarea boxului în această ţară", a spus el.

"Ieri am avut ocazia să mă antrenez cu echipa naţională, sunt sportivi foarte puternici, cu o şcoală bună de box.

"Cu ajutorul Ministerului Sportului, boxul va creşte pentru a se menţine unul dintre principalele sporturi naţionale."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici