Djokovic e în semifinale la Torino. Tsitsipas şi Rublev îşi dispută celălalt loc în Grupa Roşie

Stefanos Tsitsipas a pus capăt miercuri seara speranţelor lui Daniil Medvedev de a câştiga turneul de final de sezon de la Torino. Grecul s-a impus în al doilea meci de la ATP Finals la capătul unui meci disputat, cu două seturi decise la tiebreak, în Grupa Roşie.

320 afișări
Imaginea articolului Djokovic e în semifinale la Torino. Tsitsipas şi Rublev îşi dispută celălalt loc în Grupa Roşie

Djokovic e în semifinale la Torino. Tsitsipas şi Rublev îşi dispută celălalt loc în Grupa Roşie

Tsitsipas a revenit de la 3-5 în setul decisiv şi l-a eliminat pe Medvedev, după 2 ore şi 24 de minute, câştigând cu 6-3, 6-7(11), 7-6(1) şi pregătind acum o confruntare, vineri, cu Rublev pentru celălalt loc din Grupa Roşie, ce duce în semifinale.

După ce şi-a adjudecat primul set în urma unui serviciu remarcabil, Tsitsipas a irosit trei mingi de meci în setul al doilea şi a fost la un game distanţă de înfrângere în decisiv.

Decisiv în care a revenit curajos, impunându-se categoric în tiebreak.

"A fost foarte obositor acolo", a declarat Tsitsipas.

"Mă bucur că am depăşit acest lucru şi am putut să mă bucur alături de public. Este o victorie mare şi sunt extrem de mândru de modul în care am luptat".

Medvedev a izbutit 16 aşi, dar serviciul său l-a abandonat pe finalul setului al treilea şi a cedat în ultimul tiebreak, meciul încheindu-se pe o greşeală de forehand a fostului număr unu mondial.

"A fost grozav să revin în meci, m-am simţit renăscut, şi ce mod grozav de a-l încheia", a mai spus Tsitsipas.

Cu această victorie, Tsitsipas a obţinut a doua victorie consecutivă în faţa lui Medvedev şi a patra în 11 meciuri totale.

Anterior, Novak Djokovic îşi asigurase calificarea în semifinale la ATP Finals cu un 6-4, 6-1 categoric în faţa lui Andrey Rublev, care rămâne în cursă, al doilea loc în semifinală urmând a fi decis în meciul cu Tsitsipas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici