Djokovic îl învinge pe Medvedev în semifinala de la Adelaide

Novak Djokovic (5 ATP) l-a învins sâmbătă pe Daniil Medvedev (7 ATP), în două seturi, cu 6-3, 6-4 şi a ajuns în finala turneului de la Adelaide, după o confruntare extrem de aşteptată între doi foşti lideri mondiali.

426 afișări
Imaginea articolului Djokovic îl învinge pe Medvedev în semifinala de la Adelaide

Djokovic îl învinge pe Medvedev în semifinala de la Adelaide

Tenismanul sârb a fost cel mai bun în momentele critice, salvând toate cele trei mingi de break cu care s-a confruntat, transformând două din cele trei oportunităţi de break, pentru a se impune în lupta dintre foştii lideri mondiali după o oră şi 30 de minute.

Meciul a avut un moment de cumpănă pentru sârb, când Djokovic şi-a scrântit glezna piciorului stâng şi a fost nevoit să părăsească terenul pentru un time-out medical. El a continuat să joace şi a dus scorul întâlnirilor directe cu medvedev la 9-4 în circuitul ATP.

"Din fericire, nu a fost nimic prea grav. Dacă ar fi fost, nu aş fi putut să continui, aşa că am încercat doar cu un timeout medical, câteva antiinflamatoare şi m-am cam acomodat după câteva game-uri", a declarat Djokovic, citat de site-ul oficial atptour.com.

"Am încercat doar să menţin ritmul şi să nu-i permit să facă break. Cred că asta a fost cheia, că în cele din urmă voi avea o şansă.

"Cred că, cu cât meciul se prelungea mai mult, cu atât mai mult mi se încălzea tendonul şi mă deranja mai puţin, aşa că sper că pentru mâine totul va fi bine."

Sârbul a fost agresiv încă de la începutul meciului, punând o presiune constantă asupra lui Medvedev, care a comis o dublă greşeală la mingea de break în fiecare set.

"Cu Daniil nu este niciodată uşor. Mereu trebuie să schimbi ritmul, să schimbi serviciul, poziţia la retur, raliurile, să încerci să îl faci să se simtă inconfortabil. Aşa că este într-adevăr un joc de-a şoarecele şi pisica, într-un fel, în fiecare meci", a declarat Djokovic.

"Cu siguranţă, pe terenuri ca acesta, unde este foarte rapid şi mingea alunecă pe suprafaţă, este greu să joci împotriva lui. Dar a făcut două duble greşeli pe două mingi de break, atât în primul, cât şi în al doilea set. Ştiam că în acele momente el ar putea merge mai mult, aşa că îmi schimbam poziţia şi a funcţionat."

Djokovic va întâlni în finală un adversar în premieră: Sebastian Korda. Americanul în vârstă de 22 de ani îl conducea pe Yoshihito Nishioka cu 7-6(5), 1-0 când japonezul s-a retras din cauza unei accidentări la şoldul drept.

Korda a trecut în turneu peste o serie de adversari dificili - Andy Murray, Roberto Bautista Agut, Jannik Sinner şi Nishioka - pentru a ajunge în a cincea sa finală în circuitul ATP.

Korda ştie că a-l învinge pe Djokovic va fi o provocare dificilă, dar va da tot ce are mai bun pentru a ridica al doilea său trofeu la nivel de turneu.

"Cred că este atât de bun. Dacă planul A nu funcţionează, el trece la planul B, planul C, planul D. Are toate aceste tactici diferite pe care le poate folosi împotriva ta. Îşi citeşte adversarii, probabil cel mai bine. Cred că este nevoie de un joc mare pentru a-l învinge ", a spus Korda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici