Djokovic îşi doreşte titlul olimpic la Paris 2024 şi vrea să revină la Australian Open

Tenismanul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a declarat că are o treabă neterminată la Jocurile Olimpice şi că va lupta pentru aur la Paris 2024, adăugând că îşi doreşte să se întoarcă şi în Australia, în ciuda expulzării sale din acest an.

290 afișări
Imaginea articolului Djokovic îşi doreşte titlul olimpic la Paris 2024 şi vrea să revină la Australian Open

Tentativa lui Djokovic de a câştiga aurul olimpic la Tokyo s-a încheiat cu o înfrângere în semifinală, în faţa germanului Alexander Zverev, stricând un an 2021 de excepţie al sârbului, în care a câştigat primele trei turnee de Grand Slam şi a ajuns în finala celui de-al patrulea.

La o zi după înfrângerea în faţa lui Zverev, a cedat în faţa spaniolului Pablo Carreno Busta în meciul pentru medalia de bronz şi s-a întors cu mâna goală din Japonia.

„O medalie olimpică, în special de aur, este întotdeauna o mare dorinţă", a declarat jucătorul în vârstă de 34 de ani pentru Radioteleviziunea Serbiei, citată de Reuters, înainte de revenirea sa în competiţie, săptămâna viitoare.

„Din păcate, nu am avut şansa de a lupta pentru ea în trecut. Intenţionez să fiu la Paris în 2024.

Am derulat de multe ori meciul meu cu Zverev de la Tokyo, încercând să-mi dau seama ce nu a mers bine. Am jucat superb până în acel moment, dar am simţit că am fost epuizat, atât mental, cât şi fizic".

Luna trecută, după un rollercoaster de 11 zile care a implicat două anulări de viză, două contestaţii în instanţă şi cinci nopţi petrecute, în două etape, într-un hotel de detenţie pentru imigranţi, Djokovic, nevaccinat, a fost expulzat în ajunul Openului Australiei.

Acest lucru l-a privat de şansa de a câştiga al zecelea Grand Slam al Australiei şi al 21-lea titlu de Grand Slam, ambele recorduri.

„Îmi voi aminti mereu toate lucrurile frumoase care mi s-au întâmplat la Melbourne", a spus el. „În ciuda tuturor acestor lucruri, am o legătură strânsă cu Australia. Rezultatele pe care le-am avut la Melbourne în trecut vă arată cum mă simt când merg acolo.

Tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta a fost total neaşteptat. Va fi greu de uitat, dar vreau să mă întorc în Australia în viitor şi să joc din nou pe Rod Laver Arena".

Djokovic a declarat într-un interviu acordat BBC în această săptămână că este pregătit să rateze turneele de Grand Slam şi alte turnee dacă i se cere să se vaccineze anti-COVID-19, dar a adăugat că nu este un anti-vaxxer.

Djokovic îşi va începe sezonul 2022 săptămâna viitoare, la turneul ATP 500 de la Dubai Tennis Championships.

El a declarat reporterilor din Dubai, unde vizitatorii nu sunt obligaţi să fie vaccinaţi, că i-a lipsit tenisul.

„Tot ceea ce s-a întâmplat îmi va afecta revenirea la Dubai", a declarat el la televiziunea de stat din Serbia. „Voi încerca să canalizez toată această energie, să o transform în combustibil atât mental, cât şi fizic. Există o motivaţie suplimentară, cu siguranţă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici