Djokovic rămâne fără trofeu în 2022. Rublev îl învinge şi se impune la Serbia Open

Novak Djokovic, numărul unu mondial, rămâne fără niciun titlu în 2022, după ce a fost învins cu 6-2, 6-7(4) 6-0, de rusul Andrey Rublev, în finala Serbia Open, duminică, la Belgrad.

303 afișări
Imaginea articolului Djokovic rămâne fără trofeu în 2022. Rublev îl învinge şi se impune la Serbia Open

Djokovic rămâne fără trofeu în 2022. Rublev îl învinge şi se impune la Serbia Open

La al doilea său turneu pe zgură în acest sezon, după ce a fost eliminat de Alejandro Davidovich Fokina la Monte Carlo, la începutul acestei luni, Djokovic a avut un start lent în finala de la Belgrad, Rublev, al doilea favorit, reuşind două break-uri cu care a câştigat primul set cu 6-2.

Djokovic s-a impus de fiecare dată când a fost condus cu un set în ultimele trei meciuri. A reuşit şi de data aceasta, încurajat de un public numeros, să îşi ridice nivelul de joc, şi să câştige setul al doilea, la tie-break-ul, după ce irosise anterior cinci mingi de se,t pe serviciul lui Rublev.

Sârbul a ratat o bună parte din începutul sezonului, inclusiv Australian Open, precum şi evenimentele ATP Masters 1000 de la Miami şi Indian Wells, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva COVID-19 - iar lipsa sa de jocuri la nivel înalt s-a văzut în setul decisiv de duminică.

Rublev a galopat în decisiv şi nu i-a dat nicio şansă adversarului său, încheind meciul cu o lovitură puternică de forehand câştigătoare pentru cel de-al 11-lea titlu al carierei.

„Este mare lucru să joc împotriva ta şi să împart terenul pentru a doua oară", i-a spus Rublev lui Djokovic în timpul ceremoniei de decernare a trofeului. „Sper că vom avea mai multe bătălii. Mă simt foarte bine aici, este un oraş foarte frumos. Mă simt cu adevărat special. Vreau să le mulţumesc tuturor spectatorilor pentru că i-au susţinut pe toţi jucătorii toată săptămâna. Să vedem din nou tribunele pline este special pentru noi toţi".

Rublev l-a egalat acum pe spaniolul Rafael Nadal în ceea ce priveşte cele mai multe titluri la nivel de turneu în 2022, după ce a mai cucerit trofeele de la Marsilia şi Dubai în februarie. Cu prima sa victorie în faţa unui număr 1 mondial, numărul 8 mondial a egalat la 1-1 seria ATP Head2Head împotriva sârbului Djokovic, luându-şi revanşa pentru înfrângerea suferită la Nitto ATP Finals în sezonul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici