Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Graf în clasamentul mondial

Novak Djokovic a declarat că doborârea, luni, a recordului lui Steffi Graf de 377 de săptămâni pe primul loc în clasament este "suprarealist" şi că este mândru că a depăşit-o pe una dintre cele mai mari personalităţi ale sportului din toate timpurile.

1904 afișări
Imaginea articolului Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Graf în clasamentul mondial

Sârbul îşi va petrece cea de-a 378-a săptămână în fruntea tenisului masculin concurând la Dubai, unde va juca primul său turneu de la câştigarea celei de-a 10-a coroane la Australian Open şi a 22-lea titlu de Grand Slam, un record, luna trecută.

"Încă îmi doresc mai multe realizări", a declarat Djokovic reporterilor duminică la Dubai, potrivit AFP.

"Sunt condus de obiective. Sunt la fel de dedicat sportului ca oricine altcineva. Bineînţeles, este suprarealist într-un fel să fii de atâtea săptămâni numărul mondial, să o egalezi pe Steffi Graf, care este una dintre cele mai mari din toate timpurile din sportul nostru, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Simplul fapt de a fi printre aceste nume legendare este măgulitor. Sunt foarte mândru de asta".

Neînvins în toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în acest sezon, Djokovic spune că nu a mai avut dureri în ultima săptămână, după ce şi-a revenit după o ruptură musculară la tendonul stâng pe care a suferit-o în Australia.

Djokovic îşi va începe campania de la Dubai împotriva cehului Tomas Machac, venit din calificări, marţi, unde sunt aşteptaţi pe teren şi jucători precum Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime şi Andy Murray.

Murray, care este cu o săptămână mai mare decât Djokovic şi care a fost rivalul sârbului încă din adolescenţă, vine după o săptămână uimitoare la Doha, unde a luptat în patru meciuri de trei seturi înainte de a pierde în finală în faţa lui Medvedev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici