Djokovici, Nadal şi Federer, printre premiaţii din acest an ai ATP World Tour

Jucătorii de tenis Novak Djokovici, Rafael Nadal şi Roger Federer au fost anunţaţi, sâmbătă, la Londra, ca fiind printre câştigătorii premiilor anuale ATP World Tour.

280 afișări
Imaginea articolului Djokovici, Nadal şi Federer, printre premiaţii din acest an ai ATP World Tour

Djokovici, Nadal şi Federer, printre premiaţii din acest an ai ATP World Tour (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, sârbul Novak Djokovici primeşte premiul pentru locul de lider mondial pe care îl ocupă, cu zece trofee câştigate în acest an, succese încununate de trei titluri de Grand Slam (Australian Open, Wimbledon, US Open). El a înregistrat o cifră record de cinci turnee Masters 1000 câştigate într-un sezon, informează site-ul atpworldtour.com.

Djokovici a urcat pe primul loc în clasamentul mondial după turneul de la Wimbledon. El a avut un start de sezon 2011 foarte bun, cu 41 de victorii consecutive. În acest an, a înregistrat 69 de victorii şi doar patru înfrângeri.

Elveţianul Roger Federer a câştigat pentru a şaptea oară premiul Stefan Edberg pentru sportivitate, fiind votat de jucători. Federer a fost ales şi tenismanul preferat al fanilor la simplu, pentru a noua oar' consecutiv.

Spaniolul Rafael Nadal a fost declarat drept câştigător al premiului Arthur Ashe pentur acţiuni umanitare, datorită contribuţiilor aduse prin intermediul fundaţiei ce îi poartă numele.

Fraţii americani Bob Bryan şi Mike Bryan sunt pentru a şaptea oară în nouă ani câştigătorii premiului pentru clasarea pe primul loc în ierarhia mondială de dublu. Ei sunt şi favoriţii fanilor la dublu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici