Doctorul Luque, învinuit de moartea lui Maradona: ”Nu mi-e frică să merg la închisoare”

  • Medicul se află pe lista celor 7 specialişti din domeniul sănătăţii acuzaţi de procurori de omor involuntar.
  • Luque spune că fostul star avea probleme cu alcoolul şi că operaţia la care l-a supus se impunea.
  • Socotit poate cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Diego Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, după o agonie de 12 ore.
389 afișări
Imaginea articolului Doctorul Luque, învinuit de moartea lui Maradona: ”Nu mi-e frică să merg la închisoare”

Doctorul Luque şi Maradona

Au trecut mai bine de şase luni de când Maradona a părăsit această lume, lăsând un mare gol în lumea fotbalului mondial.

După 25 noiembrie 2020, ziua morţii lui Diego, nimic nu a mai fost la fel nici pentru Leopoldo Luque, ultimul medic al ex-campionului mondial.
Luque, pe care procurorii îl acuză de omor involuntar, a povestit pentru publicaţia argentiniană ”Olè” despre cum a decurs relaţia cu Maradona.

"L-am cunoscut pe Diego acum patru ani, a trebuit să-l văd pentru o tulburare a somnului. Relaţia reală a început în 2019. Am încercat să iau legătura cu medicul său de familie anterior, Cahe, dar nu am putut. Diego nu a vrut să comunic cu el, pentru că relaţia lor se încheiase prost.

Am dat peste un pacient cu antecedente de dependenţe şi cu insuficienţă cardiacă acută legată de consumul de cocaină.

În 2019, când s-a stabilit aici, dar şi după începerea carantinei, problema dependenţei de alcool a devenit mai pronunţată", a zis Luque.
Medicul a vorbit despre pe operaţia suferită de Maradona şi despre epilogul poveştii. ”Nevoia de intervenţie chirurgicală a fost incontestabilă. În orice caz, regret sentinţa tristă pe care am spus-o. Mi-am cerut deja scuze şi voi continua să fac asta. Inima lui Diego era umflată, epuizată.

În ceea ce priveşte spitalizarea la domiciliu, aceasta a fost elaborată. Nu am avut niciodată puterea să-l controlez. M-am văzut cu asistenţii medicali şi cu medicii şi nu mi-au raportat nimic. Au fost instruiţi să nu vorbească. Am trăit situaţii umilitoare, am vorbit cu oameni pe care nici măcar nu am vrut să-i văd sau să-i cunosc, dar am vrut să-l ajut pe Diego.

Părea un bărbat foarte singuratic. Mi-ar plăcea să ia telefoanele mobile ale tuturor, aşa cum au făcut-o procurorii cu ale mele. Sunt mândru de ceea ce am făcut, nu l-am părăsit niciodată Diego. Şi am încercat întotdeauna să ajut, Nu mi-e frică să merg la închisoare şi nici nu mă gândesc la asta.

Viitorul este incert, nu ştiu ce se va întâmpla, dar se pare că principiul inocenţei nu mai există. Mă întristează când se spune că l-am ucis pe Diego”, a încheiat medicul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici