Doi morţi şi peste 100 de răniţi, în Spania, după finala Cupei Mondiale

Două persoane au decedat şi peste 100 au fost rănite, în Spania, în noaptea de duminică spre luni, în timpul celebrării câştigării Cupei Mondiale de către selecţionata condusă de Vicente del Bosque.

16 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi peste 100 de răniţi, în Spania, după finala Cupei Mondiale

Doi morţi şi peste 100 de răniţi, în Spania, după finala Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat a decedat, în Algeciras (Andaluzia), după ce a căzut de la balcon. "Se uita la meci, împreună cu nişte prieteni. După gol, aceştia au observat că el nu se mai afla în cameră cu ei. Căzuse de la balcon", a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Un alt deces a fost înregistrat la Herguijuela (Extremadura). "Un grup de oameni sărbătorea victoria în piscina municipală, iar o persoană s-a înecat", a anunţat un purtător de cuvânt al prefecturii din Extremadura.

Peste o sută de persoane au fost rănite, 74 dintre ele numai în Barcelona, unde s-au înregistrat incidente violente, care au condus la arestarea a 21 de oameni.

Alte 50 de persoane au fost reţinute la Valencia, în urma unor incidente provocate pe fondul consumului de alcool.

Mai mulţi suporteri răniţi au fost înregistraţi şi în nordul Spaniei, în Ţara Bascilor, după atacuri ale bascilor asupra celor care sărbătoreau victoria Spaniei la Cupa Mondială. Trei persoane au fost arestate în această regiune.

În schimb, la Madrid, unde aproximativ 250.000 de fani au sărbătorit în centrul oraşului, nu a fost raportat niciun incident.

Reprezentativa de fotbal a Spaniei a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins selecţionata Olandei, după prelungiri, scor 1-0 (0-0), în finala competiţiei din Africa de Sud, disputată, duminică seară, la Johannesburg. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Andres Iniesta, în minutul 117.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici