Dominic Thiem şi-a concediat antrenorul şi vede în 2024 "ultima şansă" de a urca în clasament

  • Fostul campion de la US Open, Dominic Thiem, a declarat că acest sezon este "ultima sa şansă" de a reveni la nivelul la care se aşteaptă de la el însuşi în clasamentul mondial.
  • Coborât mult în clasament din cauza accidentărilor, austriacul a anunţat şi despărţirea de antrenorul său.
178 afișări
Imaginea articolului Dominic Thiem şi-a concediat antrenorul şi vede în 2024 "ultima şansă" de a urca în clasament

Sursa foto: Instagram

Fostul număr trei mondial, în vârstă de 30 de ani, s-a luptat să revină la forma maximă după ce a suferit o accidentare la încheietura mâinii în 2021, care l-a ţinut pe tuşă luni de zile, iar austriacul a ieşit din top 300 în 2022.

Finalist de două ori la Roland Garros, Thiem a terminat anul 2023 pe locul 98 în lume şi, deşi a sperat să îşi continue ascensiunea cu o evoluţie decentă la Australian Open, a cedat în primul tur.

"Văd asta ca fiind ultima mea şansă. Dacă reuşesc, se poate întâmpla rapid", a declarat Thiem marţi pentru cotidianul austriac Der Standard, citat de Reuters.

"M-am întors de doi ani de la accidentare şi am terminat 2022 pe 100 sau cam aşa ceva, iar anul trecut pe 98. Dacă voi termina anul din nou pe 100, trebuie să mă gândesc dacă mai merită să fac asta.

"Sunt de doi ani în clasamente în care nu vreau să fiu. Bineînţeles că asta mă apasă ... De mult timp urmăresc sentimentul de a putea juca din nou cu adevărat tenis într-un meci. Şi aşa cum mă aştept să o fac".

Thiem a mai declarat că s-a despărţit de antrenorul său Benjamin Ebrahimzadeh, în încercarea de a face o schimbare şi a găsi soluţii pentru revenirea în vârful ierarhiei mondiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici