Donald Sterling îşi cere scuze pentru afirmaţiile rasiste - VIDEO

Proprietarul Los Angeles Clippers, Donald Sterling, şi-a cerut scuze, duminică, pentru afirmaţiile rasiste şi speră ca liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) să-i ofere o a doua şansă.

61 afișări
Imaginea articolului Donald Sterling îşi cere scuze pentru afirmaţiile rasiste - VIDEO

Donald Sterling îşi cere scuze pentru afirmaţiile rasiste

Sterling, 80 de ani, a ales să facă primele declaraţii la postul CNN, unde a fost intervievat de jurnalistul Anderson Cooper. Interviul va fi difuzat luni, la ora locală 20.00 (00.00 GMT), însă CNN a dezvăluit câteva declaraţii încă de duminică.

Sterling, îmbrăcat într-un costum de culoare închisă şi având o cămaşă albă, a început prin a-şi cere scuze.

"Sunt un om de bine care a făcut o greşeală, îmi cer scuze şi iertare. Am dreptul la o greşeală după 35 de ani? Iubesc NBA, iubesc oamenii cu care lucrez. A fost o greşeală teribilă şi nu o voi mai face. Nu sunt rasist, am făcut o greşeală oribilă şi sunt aici pentru a-mi cere scuze", a declarat Sterling.

Când jurnalistul l-a întrebat de ce îşi cere scuze după atâta timp, Sterling a răspuns că a fost "răvăşit din punct de vedere emoţional" de acest caz.

"Mi-a fost greu. Am provocat o problemă şi nu ştiu cum s-o rezolv", a spus Sterling.

În fragmentele difuzate de CNN, Sterling nu discută despre motivele care l-au făcut să-i ceară asistenei sale să nu se "afişeze cu negri" şi să "nu-i aducă la meciurile echipei Clippers".

Săptămâna trecută, el i-a explicat unui prieten, care a înregistrat discuţia şi apoi a apărut pe site-ul Radar.online, că a acţionat din gelozie şi din dorinţa de a-şi seduce asistena, o tânără de origine mexicană de 31 de ani.

"Eram gelos pentru că ea avea relaţii cu negri. Încercam s-o seduc. Când vrei să te culci cu o femeie şi eşti faţă în faţă cu ea spui tot ce-ţi trece prin cap", afirmase Sterling.

În interviul acordat CNN, Sterling spune că speră să rămână proprietarul echipei pe care a cumpărat-o în 1981, pentru 12 milioane de dolari. "Dacă ceilalţi proprietari cred că pot avea o a doua şansă, mi-o vor da", a menţionat el.

Conducătorul NBA, Adam Silver, a anunţat, după încheierea unei anchete, că Sterling a fost suspendat pe viaţă şi a primit amenda maximă, 2,5 milioane de dolari. Ca urmare a acestei suspendări, Sterling nu are voie să conducă echipa şi să asiste la meciuri din NBA.

Silver a adăugat că va cere proprietarilor din NBA să-şi exercite autoritatea pentru a-l obliga pe Sterling să vândă clubul, evaluat la 575 de milioane de dolari.

Site-ul TMZ, specializat în viaţa celebrităţilor, a lansat cazul Sterling, după ce a publicat o discuţie de zece minute între un bărbat, prezentat ca Donald Sterling, şi o femeie de circa 20 de ani, identificată ca V. Stiviano, fosta iubită a magnatului american.

Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers. "Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri", i-a spus el femeii, care i-a reamintit lui Sterling că la rândul ei este de origine mexicană şi afroamericană.

"Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduce la meciurile mele", spunea Donald Sterling în acea înregistrare.

Vizat direct, Magic Johnson a anunţat pe contul său de Twitter că nu va mai asista la vreun meci al echipei L.A. Clippers, "atât timp cât Sterling va fi preşedinte". "El nu mai are dreptul de a fi proprietar în NBA. Îl consideram un prieten. Să facă astfel de comentarii despre mine, despre negrii americani şi alte minorităţi este inacceptabil în societatea noastră şi în campionatul nostru", a subliniat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici