Doroftei: În boxul românesc nu este disciplină, dacă aducem un antrenor străin fuge într-o săptămână

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în boxul intern nu mai există disciplină, iar în cazul în care ar veni un antrenor străin, acesta ar pleca după numai o săptămână din cauza problemelor.

81 afișări
Imaginea articolului Doroftei: În boxul românesc nu este disciplină, dacă aducem un antrenor străin fuge într-o săptămână

Leonard Doroftei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Trebuie să facem curăţenie în curte şi după asta putem privi mai departe. Antrenorii noştri nu mai ştiu ce înseamnă disciplină, se ţipă, se înjură, se trag de şireturi cu sportivii. Nu înţelegi care e sportivul, care e antrenorul, care boxează, care urcă în ring. În clipa în care va fi disciplină, atunci vom putea aduce pe cineva din afară care să ne arate altceva. Dar dacă aducem pe cineva de afară şi îi arătăm ce facem noi, o să fugă, nu o să stea mai mult de o săptămână, o să plece", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că începând cu 2014, loturile naţionale vor avea parte de o pregătire identică. "De la anul vom începe o pregătire specială cu absolut toţi sportivii, pentru că vrem să avem o identitate în ring, pentru că vrem să avem stilul nostru de luptă şi să ştim să luptăm cu toată lumea", a completat Doroftei.

Preşedintele federaţiei speră ca în urma găzduirii Campionatului European feminin de către Bucureşti să apară noi campioni. "După o perioadă de 45 de ani în care nu am găzduit niciun Campionat European, acum o facem. Sper ca fetele să pornească cu dreptul şi să putem avea din ce în ce mai multe competiţii la nivel european şi mondial. După cum ştiţi, noi nu căutăm un Vaştag, un Doroftei, un Simion, noi căutăm un nou Nicolae Linca şi ne dorim ca boxul românesc să crească din nou", a adăugat Doroftei.

Secretarul general al federaţiei, Viorel Sima, a explicat că România a obţinut dreptul de organizare al europenelor datorită susţinerii preşedintelui Federaţiei Europene de Box Amator, Franco Falcinelli. "Am fost puternic susţinuţi de preşedintele EUBC, Franco Falcinelli, de prietenii de pe lângă noi, Bulgaria, Ungaria, Turcia şi astfel am avut un sprijin în Comitetul Executiv al EUBC. Meciurile se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Bucureşti, pentru că una dintre condiţii era să avem o sală de peste 5.000 de locuri. Data exactă nu a fost încă stabilită exact, doar luna, mai 2014", a subliniat Sima, care a prezentat şi sigla Campionatelor Europene, formată din două veveriţe cu mănuşi de box.

Sima susţine că la competiţia din luna mai şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu. "Şi-au anunţat prezenţa la Bucureşti şi preşedintele AIBA, CK Wu, şi directorul executiv Ho Kim. Pentru VIP-urile oficiale ne trebuie maşini oficiale cu bodyguarzi. Familia EUBC va sta la un hotel de cinci stele, iar sportivii şi arbitrii la două hoteluri de patru stele. Noi trebuie să asigurăm pentru arbitri şi familia EUBC biletele de avion, cazare, masă şi transportul local. În afară de lucrurile obişnuite legate de cazare ni s-au cerut şi garanţii financiare. Nu am fi putut face astea fără a avea garanţii guvernamentale", a explicat Sima.

Potrivit lui Sima, organizarea Campionatului European de box feminin va costa aproximativ 200.000 de euro. "Dacă acum cinci-şase ani aveam un buget de 1,25 de milioane de euro, acum avem cam 200.000, iar 200.000 de euro e bugetul unei competiţii de Campionat European", a spus Sima.

Pe de altă parte, Sima a precizat că mai mulţi copii din centrele sociale au fost legitimaţi ca boxeri, aceştia participând deja la competiţii. "Continuăm să căutăm tinere talente şi din copiii defavorizaţi. Am avut mai multe proiecte în cadrul programului Pierre de Coubertin pentru cei din casele de copii. Dacă vorbim de fete, Camelia Negrea, campioană europeană, provine dintr-un centru de plasament. La cadeţi, din toţi copiii care s-au apucat de box acum trei luni de zile, patru dintre ei sunt în sferturile Campionatului Naţional de cadeţi. Luăm nişte copii care nu au şansă, le oferim o şansă şi depinde doar de ei dacă boxul poate fi cheia care le salvează viaţa", a concluzionat Sima.

Campionatul European de box feminin din luna mai 2014 va fi găzduit de Bucureşti, a anunţat, marţi, Federaţia Europeană de Box. România a câştigat cursa pentru organizarea europenelor din 2014 în dauna Irlandei.

Partidele Campionatului European de senioare 2014 se vor disputa la Sala Polivalentă. România nu a mai organizat din 1969 un Campionat European de box.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici