Dortmund – Chelsea 1-0. Nemţii au un avantaj fragil în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor

Borussia Dortmund şi-a asigurat un avantaj fragil de 1-0 în faţa lui Chelsea, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, miercuri seara, pe Signal Iduna Park.

181 afișări
Imaginea articolului Dortmund – Chelsea 1-0. Nemţii au un avantaj fragil în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor

Sursa foto: MediafaxFoto

Golul lui Karim Adeyemi în repriza a doua a decis rezultatul meciului, în care Chelsea a irosit o serie de ocazii şi va fi nevoită să marcheze cel puţin de două ori pentru a-şi asigura calificarea.

Dortmund a fost mai prezentă în faţa careului advers în prima parte a meciului, fundaşii lui Chelsea respingând o serie de şuturi din poziţie periculoasă. Cu toate acestea, londonezii au introdus primii mingea în poarta lui Kobel, însă golul a fost anulat din cauza unui henţ al lui Thiago Silva, sancţionat cu un cartonaş galben.

În faţa unui public energic, Dortmund a început să ameninţe mai consistent la jumătatea primei reprize, Adeyemi, Julian Brandt şi Sebastien Haller conlucrând eficient la construcţia câtorva faze, un şut de a lui Haller oprindu-se chiar în plasa laterală.

Joao Felix pentru Chelsea, şi Adeyemi, pentru Dortmund, au avut două faze similare la cele două porţi, trimiţând peste din poziţie bună.

Înainte de pauză, Felix a irosit o altă mare ocazie, mingea trimisă de el peste Gregor Kobel lovind bara.

Portarul lui Dortmund, Kobel, a avut prima sa paradă importantă a serii în minutul 55, respingând o lovitură liberă a lui Reece James cu o paradă probabil mai spectaculoasă decât era necesară. James a testat din nou reflexele lui Kobel, la o fază ulterioară, în timp ce la cealaltă poartă Kepa s-a descurcat bine la şutul pe jos al lui Brandt.

Paradele lui Kobel s-au dovedit şi mai importante atunci când Adeyemi a adus apoi pe Dortmund în avantaj. La câteva secunde după un corner al lui Chelsea, tânărul atacant a trecut de Enzo Fernandez, după o acţiune personală detoată frumuseţea, apoi l-a ocolit pe Kepa şi a trimis mingea în poartă (1-0, min. 63).

Kalidou Koulibaly a avut şansa de a egala spre final, şutul său puternic din careu fiind deviat de Kobel, pentru Emre Can să elimine apoi pericolul din faţa porţii.

Kobel a închis meciul cu o nouă paradă la execuţia lui Fernandes, care ar fi putut egala în minutele suplimentare de joc.

Returul are loc peste 3 săptămâni, la Londra pe Stamford Bridge.

Dortmund va evolua duminică în Bundesliga, acasă cu Hertha Berlin, iar Chelsea joacă în Premier League, sâmbătă, pe Stamford Bridge, împotriva lui Southampton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici