Dosare penale şi zeci de amenzi după incidentele de la meciul Steaua-Dinamo

Un număr de 434 de persoane au fost reţinute de jandarmi pentru identificare, fotografiere şi amprentare, pentru 12 au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi violenţe, iar 70 au fost amendate după incidentele care au avut loc, sâmbătă, înaintea şi în timpul meciului Steaua-Dinamo.

2 afișări
Imaginea articolului Dosare penale şi zeci de amenzi după incidentele de la meciul Steaua-Dinamo

Dosare penale şi zeci de amenzi după incidentele de la meciul Steaua-Dinamo

Potrivit unui comunicat de duminică al Jandarmeriei Române, cercetările continuă pe baza probelor avute la dispoziţie şi a înregistrărilor făcute de sistemul video al stadionului Steaua.

Incidentele de dinaintea meciului de fotbal de pe stadionul Ghencea au avut loc la intersecţia străzilor Titel Petrescu şi Compozitorilor, cu aproximativ o oră şi jumătate înainte de începerea partidei. Atunci, aproximativ 50 de suporteri stelişti au încercat să agreseze jandarmii care asigurau paza la meciul cu Dinamo, în jandarmi aruncându-se cu bucăţi din asflat, dar şi alte obiecte. În timpul conflictului dintre suporteri şi forţele de ordine, care au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene, au fost avariate mai multe maşini particulare şi a fost spart un geam lateral al unei autospeciale pentru intervenţie a Jandarmeriei.

După aceste confruntări, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, sublocotenentul Marius Militaru, declara că au fost întocmite patru dosare penale împotriva unor suporteri, în urma incidentelor ce au avut loc înaintea derbiului Steaua - Dinamo, din etapa a XVI-a a Ligii I.

Marius Militaru a precizat că s-au întocmit patru dosare penale, două dintre el pentru distrugere, într-unul din dosare fiind implicate şapte persoane, iar în celălalt două persoane.

Marius Militaru a adăugat că alte două dosare au fost întocmite pentru deţinere ilegală de materiale pirotehnice, care au fost descoperite de jandarmi în urma percheziţiei efectuate asupra unor suporteri.

Patru suporteri stelişti au primit amenzi pentru tulburarea ordinii publice.

Ulterior, meciul a fost întrerupt de trei ori, în total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporterii celor două formaţii, care au aruncat cu fumigene şi torţe în teren, vizibilitatea devenind inexistentă.

Prima dată meciul a fost întrerupt pentru scurt timp în minutul 2, când arbitrul central Alexandru Deaconu a luat mingea, după ce la Peluza Nord a stadionului, unde se află galeria stelistă, au fost aprinse mai multe torţe, dintre care patru au ajuns pe teren.

Meciul s-a reluat după câteva secunde, însă în minutul 7 Alexandru Deaconu a decis întreruperea jocului, deoarece la Peluza Sud, din zona unde se aflau fanii stelişti, au fost aprinse mai multe fumigene, iar fumul a ajuns pe teren, vizibilitatea devenind inexistentă în zona porţii apărate de dinamovistul Bogdan Lobonţ.

După întreruperea jocului, fotbaliştii celor două echipe s-au îndreptat spre băncile de rezerve, după care au revenit la mijlocul terenului, unde au aşteptat ca fumul să se împrăştie.

Arbitrul a fluierat reluarea jocului, la trei minute de la întrerupere, însă după niciun minut a fost nevoit să oprească din nou jocul, deoarece zeci de torţe au fost aprinse în peluza ocupată de galeria dinamovistă, acestea fiind aruncate pe teren şi spre Tribuna I. Vizibilitatea a devenit din nou zero pe stadion, mai ales în tribuna I şi în galeria dinamovistă. În acest timp, la Peluza nord a explodat o petardă, iar fanii dinamovişti, de la peluza Sud, au scandat: "Ole, ola, Dinamo azi nu va juca" şi au afişat mai multe bannere: "Filmaţi-ne, deţinem rolul principal", "Sunteţi sclavii unui cioban" şi "Frigul este cu noi, puricii rămân pe voi".

Centralul Alexandru Deaconu a fluierat reluarea partidei, la şapte minute de la a treia întrerupere.

   

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici