Dosarul privind transferurile de fotbalişti, mutat la Tribunalul Bucureşti (Video)

Dosarul privind transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate va fi mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, joi, cererea procurorilor DNA şi a avocaţilor celor opt oameni de fotbal judecaţi în acest caz.

14 afișări
Imaginea articolului Dosarul privind transferurile de fotbalişti, mutat la Tribunalul Bucureşti (Video)

George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu, Cristian Borce

La termenul de joi al procesului în care opt oameni de fotbal au fost trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 11,5 milioane de dolari, au fost prezenţi doar Mihai Stoica şi preşedintele Clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, însoţiţi de avocaţi, precum şi apărătorii celorlalţi inculpaţi.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent în sală a solicitat judecătorilor instanţei supreme să constate necompetenţa materială a instanţei de judecare a dosarului, arătând că, potrivit legilor în vigoare, George Copos nu mai are calitatea de parlamentar. Dosarul fusese trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dată fiind calitatea de senator a lui Gheorghe Copos.

Astfel, procurorul a arătat că dosarul va trebui judecat după competenţa materială şi natura infracţiunii, şi nu după calitatea persoanei, iar instanţa competentă este, potrivit reprezentantului DNA, Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii celor opt oameni de fotbal judecaţi în acest dosar au fost de acord cu cele susţinute de procurorul DNA, solicitând admiterea acestei cereri şi trimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa supremă a admis cererea de transferare a dosarului, astfel că acesta va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

La ieşirea din sala de judecată, Mihai Stoica a spus că nu are ce comenta despre "un meci amânat".

La rândul său, Jean Pădureanu a spus că nu consideră că Gloria Bistriţa sau el personal au comis vreo infracţiune, dar că justiţia trebuie să-şi facă treaba şi să spună dacă el se face vinovat de infracţiunile de care este acuzat.

La începutul lunii octombrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată opt persoane, printre care George Copos şi Mihai Stoica, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs o pagubă de 11,5 milioane de dolari.

Citeşte şi:

Instanţa supremă a amânat judecarea dosarului privind transferurile unor fotbalişti

Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Preşedinţi de cluburi şi impresari, cercetaţi penal de DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici