Două echipe româneşti în Turneul Final Four al CEBL la baschet

Echipa de baschet masculin BCM Elba Timişoara s-a calificat marţi în Turneul Final Four al Ligii Europei Centrale, alăturându-se formaţiei "U" Mobitelco Cluj, cu care va juca în semifinale, dar şi cehilor de la Novy Jicin şi ungurilor de la Atomeromu Paks.

19 afișări
Imaginea articolului Două echipe româneşti în Turneul Final Four al CEBL la baschet

Două echipe româneşti în Turneul Final Four al CEBL la baschet (Imagine: Mediafax Foto)

Timişorenii au avut emoţii marţi seara, chiar dacă nu au fost pe teren, aşteptând rezultatul ultimului meci din grupa C, în care au evoluat şi ei, dintre Arkadia Lions (Austria) şi Marso Nyregyhaza (Ungaria). O victorie a gazdelor ar fi adus calificarea bănăţenilor la coşaveraj, în dauna ungurilor de la Nyregyhaza. Ceea ce s-a şi întâmplat, Arkadia impunându-se cu 98-79, pe teren propriu.

"Ne bucură mult calificarea în Final Four, mai ales că e a doua oară, după ce sezonul trecut am jucat finala competiţiei. Am reuşit să facem onoare baschetului românesc, împreună cu U Mobitelco Cluj, ambele echipe urmând a juca în Turneul Final Four. Este bine că două echipe româneşti au făcut faţă cu brio acestei competiţii, care anul viitor va fi şi mai puternică. Indiferent unde va avea loc Turneul Final Four, la Cluj în Ungaria sau Cehia, noi şi Clujul suntem obligaţi prin regulament să jucăm într-o semifinală. Din tot răul până la urmă este şi un bine: o echipă românească va juca sigur finala", a declarat managerul clubului Elba Timişoara, Adrian Vermeşan, pentru MEDIAFAX.

La rândul său, preşedintele executiv al U Mobitelco, Mircea Cristescu a precizat, pentru MEDIAFAX: "Felicitări echipei din Timişoara, ne bucurăm pentru succesul lor, chiar dacă vom juca împreună în semifinale. Aşa este regulamentul, nu avem ce face, dar până la urmă e sigur că vom avea o echipă românească în finala Ligii Europei Centrale. Voi purta ultimele discuţii cu conducerea echipei, pentru a decide în privinţa organizării Turneului Final Four la Cluj, am aşteptat să vedem care este cea de-a patra echipă calificată".

Elba Timişoara s-a calificat cu două victorii şi două înfrângeri la activ, în grupa C, în timp ce U Mobitelco Cluj a fost neînvinsă în cele patru partide jucate în grupa A.

Turneul Final Four se va juca după 15 februarie, cel mai probabil în 28-29 februarie, locaţia urmând a fi stabilită de organizatorii CEBL, în urma solicitărilor de găzduire ale echipelor implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici