Două medalii de AUR pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci, la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Echipajele României de dublu rame fără cârmaci, feminin şi masculin, au cucerit, miercuri, medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

439 afișări
Imaginea articolului Două medalii de AUR pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci, la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Două medalii de AUR pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci, la Jocurile Olimpice pentru Tineret (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

La feminin, echipajul format din Cristina Popescu şi Denisa Tilvescu a încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:37.32 minute, cucerind medalia de aur. Fetele au fost urmate pe podium de echipajele Chinei (3:37.52) şi Canadei (3:37.75).

Echipajul format din Gheorghe Dedu şi Ciprian Tudosă a cucerit, de asemenea, medalia de aur, în proba similară masculină, cu timpul de 3:11.37 minute. Pe podium au mai urcat echipajele Cehiei (3:12.13) şi Turciei (3:12.21).

La finalul celor două curse, sportivii tricolori s-au declarat încântaţi de performanţa obţinută şi au recunoscut că au avut emoţii, inclusiv la intonarea imnului naţional.

"Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la Mondiale am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile", a declarat Denisa Tâlvescu, citată de site-ul oficial al COSR.

"Startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să câştigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 metri nu sunt favoritele noastre", a spus şi Cristian Georgiana Popescu.

La rândul său, Ciprian Tudosă, care s-a prăbuşit pe ponton când a coborât din barcă a afirmat: "Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barcă am simţit cum îmi bubuie tamplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde, pentru că eram prea ameţit ca să pot sta în picioare. Acum însă, nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acet aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie".

"Am intrat cu gândul să ieşim campioni, iar visul ni s-a implinit", a spus şi colegul său, Gheorghe Robert Dedu.

Antrenorul sportivilor, Cristian Malis, s-a declarat fericit la finalul curselor de succesul elevilor săi. "Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. De obicei, cursele pe 1000 de metri nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit atât la fete, cât şi la băieţi. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să câştige. Sunt pur şi simplu fericit", a spus el.

Prima medalie pentru delegaţia României a fost cucerită, luni, de judoka Ştefania Dobre, argint, la categoria 63 de kilograme.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august, fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

România este reprezentată de 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), iar dintre aceştia zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici