Două premii BAFTA pentru documentarul despre cariera lui Ayrton Senna

Filmul "Senna" despre cariera triplului campion mondial brazilian Ayrton Senna, decedat la 1 mai 1994, pe circuitul de la Imola, a primit, duminică, două premii la gala Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA), pentru cel mai bun documentar şi pentru cel mai bun montaj.

176 afișări
Imaginea articolului Două premii BAFTA pentru documentarul despre cariera lui Ayrton Senna

Două premii BAFTA pentru documentarul despre cariera lui Ayrton Senna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul prezintă imagini şi mărturii despre cariera unuia dintre cei mai buni piloţi din istoria Formulei 1, a cărui viaţă a fost întreruptă la 34 de ani de un grav accident suferit în timpul Marelui Premiu al statului San Marino.

"Acest film a fost făcut de noi toţi cu dragoste şi toţi am primit înapoi dragoste. Am făcut acest film pentru că l-am iubit pe Ayrton, iar voi aţi arătat aceeaşi dragoste. Trebuie să-i mulţumim lui Ayrton Senna pentru că din păcate a avut o atât de scurtă viaţă, dar o viaţă în care faptele sale au depăşit ficţiunea", a declarat producătorul Eric Fellner, potrivit espnf1.com.

Scenaristul Manish Pandey a dorit să mulţumească familiei pilotului că acceptat realizarea acestui film. "Dorim să mulţumim familiei Senna pentru că ne-a încredinţat moştenirea lui. Când fiul tău moare în circumstanţe ca acestea şi vin nişte tipi şi spun «ascultă, noi vrem să spunem povestea lui, noi credem că suntem sensibili, noi credem că vom spune povestea în cel mai corect mod posibil», îţi trebuie mult curaj să-i sprijini pe aceşti oameni şi vreau să le mulţumesc că au făcut-o", a afirmat Pandey.

Gazda galei, Stephen Fry, consideră că "Senna" este unul dintre cele mai bune documentare: "Chiar dacă nu ştii nimic despre Formula 1 şi nu eşti interesat de sporturile cu motor vei ajunge la concluzia că «Senna» este unul dintre cele mai bune documentare pe care le-ai văzut".

Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1 (1988, 1990 şi 1991), învingător în 41 de curse, a murit la 1 mai 1994, după ce monopostul său s-a zdrobit de zidul de protecţie în curba "Tamburello" a circuitului de la Imola, în cel de-al şaptelea tur al Marelui Premiu al statului San Marino. Brazilianul a decedat la câteva ore după ce a fost transportat la spital, ca urmare a rănilor grave suferite în urma impactului.

În 2009, într-un sondaj al publicaţiei Autosport, Ayrton Senna a fost desemnat cel mai mare pilot al Formulei 1 din toate timpurile, urmat de septuplul campion mondial german Michael Schumacher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici