Două săptămâni "nebune" pentru Real Madrid şi FC Barcelona

Real Madrid şi FC Barcelona încep fără îndoială cele mai importante două săptămâni din acest sezon: în semifinalele Ligii Campionilor se vor întâlni cu redutabilii outsideri Bayern Munchen, respectiv Chelsea, înainte de a se "război" într-un El Clasico ce se poate dovedi decisiv pentru titlu.

348 afișări
Imaginea articolului Două săptămâni "nebune" pentru Real Madrid şi FC Barcelona

Două săptămâni "nebune" pentru Real Madrid şi FC Barcelona (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui material realizat de AFP, între Liga Campionilor, pe care ambele vor să o câştige cu orice preţ, şi un Clasico ce poate accentua sau reduce aproape la neant cele patru puncte avans ale Realului în faţa Barcei, cele două "puteri" spaniole nu ştiu pe care să se axeze.

Niciuna din cele două formaţii nu-şi pune problema să-şi rezerve forţele pentru semifinale (marţi, Real Madrid, miercuri FC Barcelona) şi astfel să fie cu "picioarele pe pământ" la duelul direct de sâmbătă, de pe Camp Nou.

"Nu vreau ca reflectoarele să fie pe El Clasico, acesta ar fi cel mai bun mod de a pierde semfinala cu Chelsea", a declarat antrenorul Pep Guardiola.

În ceea ce-l priveşte pe omologul său Jose Mourinho, tăcerea sa de o săptămână în faţa presei spaniole, înainte de a vorbi marţi, deoarece aşa cere UEFA, pare un fel de "apărare" în faţa acestor două săptămâni cruciale.

Marţi, pe terenul echipei Bayern, Real nu vrea să-şi rateze meciul. Madrilenii, care speră la al zecelea trofeu al Ligii Campionilor din istorie - vor să evite surpriza în faţa bavarezilor, care vor fi ultramotivaţi în perspectiva disputării unei finale pe stadionul lor din Munchen.

Şi la "blaugrana", situaţia este aceeaşi. Toate energiile par să se îndrepte spre Stamford Bridge, stadionul echipei Chelsea, unde Barca va evolua miercuri, El Clasico trecând pentru moment în plan secund.

"Ar fi o mare greşeală să ne gândim acum la Real. O singură etapă ne separă de o nouă finală de Liga Campionilor (a treia în patru ani pentru Barca), şi trebuie să ne concentrăm la acest lucru", a declarat fundaşul Mascherano.

Este dificil însă pentru cele două echipe să facă abstracţie de un El Clasico, care, cu cinci etape înainte de la finalul campionatului, poate contribui la înclinarea balanţei în liga spaniolă, într-un sens sau altul.

Cu un avans de patru puncte faţă de catalani, Real poate aborda meciul cu mai multă seninătate decât adversara sa: o înfrângere a madrilenilor nu ar oferi conducerea Barcei, în timp ce o victorie a Realului pe Camp Nou ar decide iremediabil campionatul.

Cu Liga Campionilor sau fără, la Madrid şi Barcelona, războiul psihologic înainte de E Clasico a început.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici