Două tabere de romi demolate pe traseul Turului Franţei

Două tabere de romi în care locuiau aproximativ 50 de persoane au fost demolate, joi dimineaţă, la Bondoufle, într-o zonă prin care vor trece duminică rutierii participanţi în Turul Franţei, informează AFP, citând surse concordante.

523 afișări
Imaginea articolului Două tabere de romi demolate pe traseul Turului Franţei

Două tabere de romi demolate pe traseul Turului Franţei (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o hotărâre a autorităţilor locale datând din 22 iulie desfiinţarea taberelor este justificată în special prin "trecerea Turului Franţei", duminică, pe şoseaua în apropierea căreia erau instalaţi romii, ceea ce ar fi reprezentat "riscuri pentru securitate".

Nicole Brulais, reprezentantă a Asociaţiei de Solidaritate cu familiile române şi rome, a declarat că joi dimineaţă în cele două tabere se mai aflau aproximativ 30 de persoane, între care şi numeroşi copii. "Pentru ei nu s-a planificat nicio cazare la hotel", a precizat Brulais pentru AFP.

Într-un comunicat, asociaţia Secours Catholique a explicat că în luna ianuarie a primit asigurări din partea primarului din Bondoufle că familiile de romi nu vor avea de suferit dacă tabăra nu se va mări, zona va fi bine întreţinută şi va exista o colaborare între familii, serviciile sociale şi Secours Catholique.

"Toate aceste condiţii au fost îndeplinite", a precizat asociaţia, care consideră evacuarea "de neacceptat din punct de vedere uman, absurdă din puncte de vedere economic şi de neînţeles din punct de vedere politic".

"Nu am promis acest lucru", a reacţionat primarul Jean Hartz. "Am spus acele lucruri referitor la o singură familie, formată din circa zece persoane, care se află acolo de zece luni", a adăugat Hartz.

În ceea ce priveşte faptul că prin zonă va trece duminică Turul Franţei, Jean Hartz a spus că "este o întâmplare".

Ultima etapă a ediţiei din acest an a Turului Franţei se va desfăşura, duminică, între localitatea Evry şi capitala Paris, pe distanţa de 137,5 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici