Douăsprezece persoane amendate la meciul România-Franţa

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că la meciul România - Franţa au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru 12 persoane identificate că vindeau bilete la suprapreţ şi obiecte promoţionale.

255 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece persoane amendate la meciul România-Franţa

Douăsprezece persoane amendate la meciul România-Franţa (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Astfel, două persoane au fost amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pentru cumpărarea de bilete în scopul vânzării acestora la suprapreţ. Alte zece persoane au fost sancţionate conform Legii 12/1990 pentru comerţ efectuat fără act de provenienţa a mărfii.

Unei alte persoane i s-a întocmit actele premergătoare începerii urmării penale pentru port ilegal de armă albă. Acesta a fost descoperit pe timpul afluirii suporterilor în stadion.

Cu două ore înainte de începerea partidei, biletele pentru meciul România - Franţa se vindeau pe piaţa neagră cu preţuri cuprinse între 200 şi 400 de lei. Astfel, speculanţii aflaţi pe Bulevardul Basarabia, în zona Arenei Naţionale, vindeau un bilet la Tribuna a II-a cu 250-400 de lei (preţ oficial 100 sau 150 de lei), iar la Peluza Sud 200 de lei (preţ 50 sau 70 de lei). Speculanţii vindeau nestingheriţi bilete deşi în zonă se aflau forţe de ordine.

Speculanţii s-au aflat în zona Arenei Naţionale încă de dimineaţă, când cereau pentru biletele de la peluze, de 50 şi 70 de lei, sume cuprinse între 130 şi 150 de lei.

Biletele la România - Franţa s-au vândut numai pe Internet, iar o persoană putea achiziţiona numai două tichete. Luni, când mai erau disponibile câteva mii de bilete, numeroşi suporteri au luat cu asalt sediul firmei care le distribuie, formând cozi la intrarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici