Dragomir: Amânarea etapei a VII-a ne-a făcut mari greutăţi la Ligă, dar nu am putut refuza federaţia

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că amânarea etapei a VII-a a Ligii I, decisă la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă, a făcut mari greutăţi instituţiei pe care o conduce, dar susţine că nu a putut refuza propunerea FRF pentru că în joc este interesul echipei naţionale.

218 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Amânarea etapei a VII-a ne-a făcut mari greutăţi la Ligă, dar nu am putut refuza federaţia

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Amânarea etapei a VII-a ne-a făcut mari greutăţi la Ligă. Caută oamenii mei de cinci-şase zile şi nu găsesc o dată liberă. O dată liberă şi să respecte regulamentul. Pentru că aşa poţi să pui etapa pe 24 decembrie. Mai sunt ţări care au amânat pentru naţională, inclusiv Polonia. Eu dacă nu aş fi fost de acord cu amânarea nu ar fi fost corect pentru fotbalul românesc. Şi atunci i-am înţeles pe Piţurcă şi Mircea Sandu şi n-am putut să refuz propunerea lor. E interes naţional. Poate jucătorii sunt mai odihniţi şi îi batem şi pe turci şi pe unguri şi ne ducem la baraj. Avem şansa asta, pentru că avem jucători de valoare. Cu turcii va fi mai greu decât cu ungurii. Terim e antrenor bun, îl cunosc personal", spus Dragomir.

La 14 august, Comitetul Executiv al FRF a aprobat solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă de amânare a meciurilor din cadrul etapei a şaptea, programate la 31 august, pentru pregătirea partidelor echipei naţionale cu Ungaria şi Turcia din preliminariile CM-2014.

În opinia lui Dumitru Dragomir, Ciprian Marica trebuie să fie convocat pentru partidele cu Ungaria şi Turcia chiar dacă deocamdată nu şi-a găsit echipă. "Marica ar trebui chemat la naţională, bineînţeles. Păi cu cine să joci? Mutu care joacă nu e chemat... dar asta e treaba antrenorului şi a federaţiei", a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă îl surprinde faptul că Adrian Mutu nu se află pe lista stranierilor convocaţi de principiu pentru partidele cu Ungaria şi Turcia, Dragomir a răspuns: "Păi aşa mă surprinde şi neconvocarea celui mai bun jucător din ţară după Chiricheş, Sânmărtean. Dar o ţin şi eu... aşa că nu mai zic".

Rezilierea contractului dintre preşedintele CCA Ion Crăciunescu şi FRF s-a făcut "cu lăutari", afirmă Dragomir. "Crăciunescu şi federaţia am auzit că s-au despărţit cu lăutari. Cu bani mulţi, ca la lăutari. Bine că nu se mai ceartă acum. Şi dacă (n.r. - Ion Crăciunescu) se întoarce cu Gică Popescu, ce? Nu are voie?", a adăugat Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF a menţionat că nu a recuperat încă suma de 200.000 de euro din drepturile TV, plătită în avans grupării FC Rapid. "Rapid nu moare, e o stare de spirit şi se va găsi cineva să investească bani mulţi acolo. Eu dacă aş avea banii necesari m-aş băga la Rapid. Cei 200.000 de euro nu i-am recuperat de la Rapid. Aştept să promoveze. Şi dacă nu promovează, asta e, rămân pe minus, ce să fac?", a precizat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici