Dragomir: E un caz fericit că suntem pe locul 21 în lume

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că locul 21 în clasamentul celor mai bune campionate din lume în anul 2007 ocupat de Liga I e un caz fericit având în vedere "sărăcia lucie în care ne zbatem".

1 afișare
Imaginea articolului Dragomir: E un caz fericit că suntem pe locul 21 în lume

Dragomir: E un caz fericit că suntem pe locul 21 în lume

"După părerea mea, în sărăcia lucie în care ne zbatem, e greu să mai revenim printre primele 10 ţări din lume. E greu să creştem şi jucători e greu să şi cumpărăm fotbalişti de valoare. Industria este la pământ. Fie vorba între noi, economia României este la pământ. Degeaba ne lăudăm noi cu veniturile pentru că alea vin de afară de la cei care au plecat din ţară. Eu cred că este un caz fericit că suntem pe locul 21 în lume", a declarat Dragomir, aflat în vacanţă în Dubai.

Oficialul LPF consideră că una dintre cauzele pentru care Liga I a căzut în clasamentul IFFHS este lipsa infrastructurii. "Atâta timp cât nu investeşti bani mulţi în jucători de valoare, nu pot exista echipe puternice. Iar condiţiile noastre să creştem jucători valoroşi, aşa cum au brazilienii, pe bandă rulantă, sunt foarte limitate. Noi nu avem terenuri, o infrastructură necesară. Pe noi nu ne bagă nimeni în seamă de când e Tăriceanu premier. Tăriceanu a dat declaraţii că sportul nu este printre primele 10 priorităţi ale României. Noi ne bazăm doar pe ceea ce au făcut câţiva patroni destoinici. Trebuie să-i respectăm, pentru că bagă bani în fotbal. Şi sunt bani destui având în vedere că în România nu exsită nicio perspectivă din punctul de vedere al infrastructurii", a mai spus Dragomir.

Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal crede că soluţia pentru revenirea în elita fotbalului mondial ar fi reabilitarea economică a ţării şi îmbogăţirea patronilor de cluburi. "O soluţie ar fi reabilitarea economică a ţării şi reconsiderarea sportului de către cei de la putere. Şi poate să se pricopsească mai mult aceşti pricopsiţi care bagă bani în fotbal. Pentru că nu sunt destui. Acestea sunt doar mizilicuri. Sunt mai mult speculaţii, dar bani în fotbal nu sunt mulţi, vedeţi-vă de treabă. Ne chinuim de pe un an pe altul. Eu cunosc bine situaţia şi asta este realitatea. Dacă aduci jucători de până la 4 milioane de dolari, ăia sunt de mâna a doua. Dacă depăşesc 10 milioane, mai putem vorbi. Ce jucători s-au cumpărat în România cu peste 10 milioane de dolari?", a mai spus Dragmir.

Liga I a acumulat 525 de puncte şi ocupă locul 21 în clasamentul celor mai bune campionate din lume în anul 2007, realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). În 2006, Liga I se afla pe locul 10, cu 673 de puncte.

Căderea Ligii I în clasamentul IFFHS a fost anticipată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care declara, pentru MEDIAFAX, la 11 ianuarie 2007: "Nu trecem de locul 10. Pentru că ne vor pleca jucătorii în campionate mai puternice. Dacă din vară nu ne vor pleca jucătorii vom fi între primii 10 din lume, dacă vor pleca, va pleca şi performanţa. Vin jucători din străinătate, dar nu sunt de valoarea celor care pleacă. Păi pleacă jucători de 4-5 milioane de dolari şi aducem fotbalişti de 500.000", afirmase Dragomir.

În 2004, în ierarhia IFFHS, România ocupa locul 29, iar în 2005 se afla pe poziţia a 19-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici