Dragomir: Mihai Stoica a călcat steagul lui Dinamo şi asta este foarte grav

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a făcut un lucru grav călcând un steag al formaţiei Dinamo la meciul direct şi a precizat că oficialul va fi judecat la Comisia de Disciplină dacă observatorul a notat incidentul în raportul său.

389 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Mihai Stoica a călcat steagul lui Dinamo şi asta este foarte grav

Mihai Stoica (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Dacă aş interveni eu, aş încălca regulamentul şi aş fi pasibil de pedeapsă. Dacă în raportul observatorului va exista înscrisul respectiv din care să reiasă că Mihai Stoica a fost în afara regulamentului, atunci nu vă temeţi că aceste comisii ale Ligii îşi vor face bine datoria. Pe imagini am văzut că Mihai Stoica a călcat steagul lui Dinamo, iar asta este foarte grav. Dar sunt mai multe, vreau să citesc raportul observatorului. Am auzit că şi acum ar fi înjurat, dar să vedem raportul. Pentru că aceste comisii nu judecă decât pe înscrisuri, nu pe vorbe sau imagini. Dacă observatorul nu a scris atunci vom lua măsuri cu observatorul. Dar se pare că Mihai Stoica a călcat iar strâmb. Este un coleric şi nu se poate abţine", a spus Dragomir.

De asemenea, membrii Comisiei de Disciplină vor analiza şi incidentele provocate de fanii echipei Dinamo la meciul cu Steaua. "Am remarcat o coregrafie foarte frumoasă la meciul Dinamo - Steaua, dar nu se putea ca între cei 10.000 de suporteri să nu fie şi 20 de nebuni care să arunce cu torţe în teren. Nu o să fiu niciodată de acord cu actele huliganice, au aruncat în jucătorii de la Steaua cu fel de fel de obiecte. Şi nu se putea ca o parte a conducătorilor de la Steaua şi Dinamo să nu se dea în spectacol şi să ne facem de râs la televizor. Pentru aceste lucruri există comisii jurisdicţionale care vor lua măsurile necesare", a spus oficialul Ligii.

Întrebat dacă arbitrul Cristian Balaj trebuia să întrerupă partida Dinamo - Steaua din cauza obiectelor aruncate în teren de suporteri, Dragomir a răspuns: "A, pentru aşa ceva nu se întrerupe meciul".

În timpul meciului Dinamo - Steaua (scor 1-2) de duminică, suporterii ambelor echipe au aprins mai multe torţe şi au aruncat cu petarde, unele dintre acestea ajungând şi pe teren.

Înaintea începerii partidei au avut loc incidente între grupurile de suporteri rivale pe Arena Naţională, fanii dinamovişti din Peluza Sud au forţat cordonul de stewarzi ai firmei de securitate şi s-au îndreptat spre sectorul destinat suporterilor stelişti încercând să intre în conflict cu aceştia. Jandarmii au intervenit între cele două grupuri de suporteri pentru a-i separa şi pentru a aplana conflictul.

După producerea incidentului, suporterii au continuat să arunce cu scaune şi beţe de steaguri iar observatorul oficial şi reprezentantul Prefectului Municipiului Bucureşti au solicitat evacuarea de către jandarmi a spectatorilor din sectorul 108, Peluza Sud.

La finalul partidei, managerul Mihai Stoica i-a provocat pe oficialii clubului Dinamo prezenţi în zona vestiarelor cărora le-a arătat şase degete reprezentând numărul victoriilor consecutive ale formaţiei Steaua în faţa grupării rivale. În urma acestui gest, oficialii şi jucătorii dinamovişti au reacţionat preferând injurii şi încercând să ajungă la Mihai Stoica. După câteva minute, stewarzii prezenţi au reuşit să stingă incidentul.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), formaţia Dinamo Bucureşti, în derbiul etapei a IV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici