Dragomir: Mititelu a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul şi a păcălit instanţele

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul şi a păcălit instanţele ascunzând faptul că societatea se află în insolvenţă şi astfel putea cere anularea transferurilor jucătorilor săi.

209 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Mititelu a indus DNA-ul în eroare, a escrocat Fiscul şi a păcălit instanţele

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Legat de dezafiliere, de pierderea jucătorilor, o să aveţi o surpriză foarte mare. Cei de la Craiova au împins cu bună ştiinţă federaţia să ajungă la dezafiliere. Universitatea Craiova fiind în insolvenţă, lucru pe care nu îl ştie nimeni, putea să nu păţească nimic. Administratorul judiciar al clubului putea să ceară judecătorului sindic să anuleze totul, transferurile, putea să nu plece niciun jucător de la Craiova, tot, tot. Puteau să nu piardă niciun jucător, toate transferurile cu trei ani în urmă şi nici acum. Aşa spune legea insolvenţei, putea să oprească orice plecare. În decurs de cinci zile judecătorul sindic putea să anuleze tot. Dar ei nu asta au vrut, ei au vrut să plece jucătorii, pentru că nu mai aveau cu ce să îi plătească, iar apoi să acuze FRF şi LPF că fotbaliştii, făcând parte din patrimoniu, erau sub sechestru şi toată asta să cadă în spatele nostru. Totul a fost o strategie avocăţească a lui Mititelu", a spus oficialul Ligii.

El a explicat că în decurs de şapte ani Universitatea Craiova nu a avut aprobat un plan de reorganizare deşi s-a aflat în insolvenţă. "Păi s-a mai pomenit ca o societate să fie de şapte ani în insolvenţă şi nici acum să nu aibă aprobat planul de reorganizare? Când se apropia să ia licenţa de la FRF ei întrerupeau procesul de insolvenţă, apoi îl reluau. Ei au crezut că păcălesc procurorii, avocaţii, judecătorii. Ei au premeditat totul. Ei au păcălit insclusiv DNA-ul. E o treabă foarte deşteaptă asta, dacă nu s-a prins nimeni, nici procuratura, vă daţi seama", a adăugat preşedintele LPF.

Dragomir susţine că membrii Comitetului Executiv al FRF au ştiut de strategia conducătorilor clubului Universitatea Craiova, dar nu au făcut public până la finalizarea urmăririi penale. "Au crezut că sunt foarte deştepţi, dar acolo la Craiova şi ei se mai pârăsc unii pe alţii. Aşa că strategia lor a transpirat. Noi am ştiut, dar nu am zis nimic până acum, decât acum, după ce ai noştri au luat la cunoştinţă de actul trimiterii în instanţă. Noi am procedat exact după lege. A fost o strategie de-a noastră, a celor din fotbal, să nu facem public. Dar acum, după ce s-a închis dosarul, putem să spunem că procuratura a fost indusă în eroare de Mititelu şi ceilalţi de acolo. Păi ca să pricepi fenomenul din sport trebuie să citeşti regulamentele, să studiezi. Altfel, dacă îl auzi pe Mititelu la televizor... Păi nevastă-mea mi-a zis că «Ia uite, bă, are dreptate ăsta». Dar i-am deschis legea insolvenţei: «Uite, mami, aici, el putea să preîntâmpine tot»", a explicat Dragomir.

Oficialul LPF a afirmat că Adrian Mititelu poate solicita şi în momentul de faţă anularea deciziilor prin care jucătorii din lotul echipei Universitatea Craiova au fost declaraţi liberi de contracte. "Ei de ce fac atâta caz dacă nici până la această dată nu au cerut prin judecătorul sindic problema jucătorilor. Ei pot să îşi ia înapoi jucătorii transferaţi cu trei ani în urmă şi acum, şi mâine, şi poimâine. Pentru că ei sunt încă în insolvenţă. Dar ei nu au făcut ce a făcut Rapidul, adică să facă plan de reorganizare, să reducă cheltuielile, salariile şi aşa mai departe. Nu, ei au mers pe blat. Iar acum o să fim într-un proces făcut de escroci. Ei au escrocat Fiscul şi au păcălit instanţele judecătoreşti", a precizat preşedintele.

Dragomir lasă să se înţeleagă faptul că unii procurori sunt olteni şi pot fi părtinitori. "O să mai auziţi de Mititelu pentru că e vocal, ştie bine să strige... sunt mulţi olteni procurori, sunt judecători, care chiar dacă stai cu legea în faţă, tu spui că e alb, iar el zice că nu, că e negru. Cine îl trage la răspundere? Eu am stat cinci ani în procese, am fost achitat, şi acum nu păţeşte nimeni nimic. Nici măcar o amendă de 5 lei. Dacă îl dau eu în judecată plătesc contribuabilii. Îl bagi pe unul la puşcărie 25 de ani şi îţi dă trei luni diminuare 10 la sută din salariu, aceasta este legea răspunderii juridice. Asta se întâmplă în ţara asta. DNA-ul ne trimite acum în judecată pentru un vot democratic (n.r. - în Comitetul Executiv al FRF). Ce să mai zici, te duci în instanţă şi cheltui bani. Eu aşa am fost... am făcut sediul LPF, am fost la instanţe, m-au achitat toate, dar nu mi-a dat nimeni banii cheltuiţi înapoi, publicitatea negativă pe care am avut-o. Iar cel care m-a trimis pe mine în judecată (n.r. - fostul finanţator al FC Naţional, Constantin Iacov) nu păţeşte nimic", a spus Dumitru Dragomir.

El se consideră nevinovat în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova deoarece nu a avut niciun avantaj şi nici nu a vrut să se răzbune. "Dacă încalci legile ţării, ori le încalci să ai un avantaj, ori pentru vreo răzbunare, ceva. Nu este niciunul cazul meu. Dar eu, fiind o persoană publică, trebuie să fiu murdărit cât mai mult. Asta se întâmplă în România. Orice faci te murdăreşti. Pe mine m-au băgat la abuz în serviciu, că am votat cum mi-a votat conştiinţa. Dacă aveam vreun avantaj, măcar o ciocolată, atunci da. Procurorii fac dosare înalte de cinci metri, dar cine să citească atâtea documente? Iar apoi, în două rânduri, scriu acolo «abuz în dauna intereselor personale». Şi unde e abuzul, nu ştiu. Dar în ţara asta trăim acum. Mai nou DNA-ul conduce fotbalul şi nu se apleacă să citească regulamentele şi să vadă că acestea sunt aprobate de instanţe, sunt făcute conform Legii Sportului, a statutelor UEFA şi FIFA şi aşa mai departe", a mai afirmat Dumitru Dragomir.

Procurorii anticorupţie au finalizat ancheta în dosarul privind excluderea Universităţii Craiova, oamenii de fotbal cercetaţi în această cauză urmând să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a studia probele care sunt aduse în acuzarea lor.

Avocatul Federaţiei Române de Forbal, Cristian Ene, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că odată finalizată cercetarea, procurorii anticorupţie au trecut la etapa prezentării materialului de urmărire penală. Astfel, procurorii anticorupţie îi vor chema pe toţi cei puşi sub inculpare în acest caz, pentru a studia probele aduse în acuzarea lor.

Cristian Ene a precizat că după ce se va încheia şi etapa de prezentare a materialului de urmărire penală, anchetatorii vor decide pe cine trimit în judecată în acest dosar.

În dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova, la 13 octombrie 2011, procurorii au început urmărirea penală faţă Mircea Sandu - preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Dumitru Dragomir - vicepreşedinte FRF şi preşedintele LPF, Ioan Octavian Goga - vicepreşedinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Marius Stan - preşedintele clubului Oţelul Galaţi, reprezentant al grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, Marian Pălărie - reprezentant al fotbalului feminin, Cornel Costică Sfaiţer - preşedintele clubului FC Botoşani, reprezentant al Ligii a II-a, Paul Costaş - reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Ioan Sorin Ţerbea - reprezentant al fotbalului în sală, Liviu Cristian Bobar - preşedintele CSM Şcolar Reşiţa, reprezentant al Ligii a III-a, Vasile Avram - preşedintele CCA, Marin Rusen - preşedintele Juventus Bucureşti, reprezentant al Ligii a II-a, Ştefan Stana - preşedintele AFC Berceni, reprezentant al Ligii a III-a.

Cei 12 membri ai Comitetul Executiv al FRF la data excluderii echipei Universitatea Craiova au fost puşi sub învinuire pentru abuz în serviciu şi sustragere de bunuri de sub sechestru.

În acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul Federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

La 16 septembrie 2011, Universitatea Craiova a solicitat DNA începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea din FRF (Marius Stan şi Marian Pălărie s-au abţinut), pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

De la începerea anchetei în acest caz, procurorii anticorupţie i-au audiat pe toţi cei acuzaţi în acest dosar, precum şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici