Dragomir: Mititelu face ceea ce face să zică lumea că e nebun şi să nu fie judecat

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat la Sport.ro că Adrian Mititelu vrea să pară nebun pentru a se feri de judecată, dar crede că acest lucru nu-l va ajuta şi nu va scăpa de Tribunal.

149 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Mititelu face ceea ce face să zică lumea că e nebun şi să nu fie judecat

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax foto)

"Nu trebuie confundată noţiunea de membru fondator cu noţiunea de membru al unei asociaţii. După constituirea unei asociaţii, potrivit articolului 6, alineatul 3, litera C din ONG numărul 26/2000, modalitatea de dobândire şi de pierdere a calităţii de membru al unei asociaţii este cea stabilită convenţional prin statut. Asta nu înţeleg ei. Prin urmare, legea conferă asociaţiei dreptul de a stabili în mod liber, convenţional, modalităţile de dobândire a calităţii de membru al asociaţiei. Au o natură convenţională, dobândirea sau pierderea calităţii de membri nu este supusă formalităţilor de înregistrare la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Pe scurt, înregistrarea dobândirii sau pierderea calităţiii de membru nu constituie o obligaţie pentru persoana juridică. Cluburile care invocă această neregularitate îşi invocă propria culpă. Criteriile de promovare sunt sportive, au retrogradat patru, au intrat patru, aşa e statutul, nu trebuie să te înregistrezi decât la înfiinţare. E o tâmpenie, o aberaţie. Spun că am luat eu bani, banii i-au luat cluburile. Nu vedeţi ce aberaţii vorbesc?", a declarat Dragomir, comentând afirmaţiile patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, potrivit cărora LPF funcţionează ilegal.

Oficialul LPF spune că este susţinut în continuare de preşedinţii de cluburi din Liga I, cu excepţia a doi-trei conducători: "Eu cred că omul face asta să zică lumea că este nebun şi să nu fie judecat. Pentru că el va fi judecat. Cu Becali nu am treabă, ce-i spune ăla el aia spune, fiind duşmanul meu. Încearcă de nu ştiu cât timp să mă dea afară. Ce, e o surpriză asta? Nu a spus el asta? Mă doare în borurile de la pălărie de el şi de Mititelu. Habar nu au, ei cred că dacă au făcut avere aşa cum au făcut-o ei cred că pot să domine şi să facă ce vor în ţara asta. Numai proştii, cretinii şi analfabeţii cred că eu nu mai sunt susţinut. Nu mă vrea Becali şi încă unul sau doi, plus Mititelu, dar el nu mai contează pentru că nu mai e în fotbal. Ceilalţi mă susţin pentru că sunt om corect, nu vedeţi? Caută peste tot să mă cureţe de ani de zile. Se dau sume incomensurabile ca să mă cureţe pe mine. Ca să pună mâna pe putere să facă ei ce vor".

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că LPF funcţionează ilegal, pentru că membrii ei nu sunt înregistraţi, în timp ce Cătălin Ciubotă, avocatul LPF, neagă această situaţie, afirmând oficialul oltean confundă asociaţiile cu societăţile comerciale.

Mititelu a afirmat, luni, la GspTV, că LPF funcţionează ilegal din 2003 şi că mai multe cluburi, printre care CFR Cluj, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, nu figurează printre membrii ligii, astfel că hotărârile Adunării Generale a LPF sunt nule.

"El (n.r. - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) stă la ligă ilegal. Juriştii ăia pe care el i-a chemat la LPF sunt nişte împachetaţi, sunt nişte nulităţi de la A la Z. CFR Cluj nu e membru, Gaz Metan Mediaş nu e membru, Dinamo nu e membru, Sibiu nu e membru. Acele persoane juridice nu sunt membri ai ligii. Din 2003, liga funcţionează ilegal. O singură modificare s-a făcut de atunci. El trăieşte într-o minciună îngrozitoare. Liga nu e firma lui Dragomir, e o asociaţie. Eu am acte de la Registrul Comerţului. Dragomir are un mandat nul. Toate hotărârile Adunării Generale sunt nule. Liga are doar trei membri valizi: Craiova, Bistriţa şi Ceahlăul. Dacă nu erau nici aceşti trei membri, Liga era suspendată automat", a spus Adrian Mititelu la GspTV, potrivit www.prosport.ro.

Contactat de MEDIAFAX, juristul LPF Cătălin Ciubotă a declarat că liga funcţionează ca o asociaţie şi numai membrii fondatori figurează în statut. Totodată, potrivit lui Ciubotă, LPF nu este obligată să-i înregistreze pe noii săi membri la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.

"M-a distrat declaraţia domnului Mititelu, că liga este nulă. Probabil pentru că dânsul lucrând cu făină, trei nule, a preluat de acolo. Nu are nicio legătură cu realitatea toată această vâlvă. Liga funcţionează ca o asociaţie şi doar membrii fondatori figurează în statut. Doar membrii fondatori sunt evidenţiaţi. E o problemă internă. Adunarea Generală o aprobă de fiecare dată când apar membri noi, dar nu există obligativitatea de a-i înregistra la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Ce ar însemna ca o asociaţie a revoluţionarilor spre exemplu, care are 20-30.000 de membri, să-i înregistreze pe toţi la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor? Nu sunt supuşi înregistrării pentru că s-ar face coadă la judecătorie. Statutul ligii nu prevede expres cluburile membre tocmai pentru că intrările şi ieşirile sunt nelimitate, sunt echipe care retrogradează şi altele care promovează. Nu înţeleg unde e nulitatea, e o neînţelegere. Cred că lumea confundă asociaţiile şi fundaţiile cu societăţile comerciale şi de aici apar toate aceste neînţelegeri. Liga este o asociaţie non-profit şi se presupune că intri şi ieşi când vrei, nu eşti obligat ca la societăţile comerciale unde eşti obligat să înregistrezi", a declarat Ciubotă pentru MEDIAFAX.

Cătălin Ciubotă îl întreabă pe Mititelu cum a încasat gruparea Univeristatea Craiova banii din drepturile TV dacă LPF a funcţionat ilegal: "Am discutat şi cu domnul Dragomir, bineînţeles, mi s-a cerut părerea şi i-am explicat că nu este vorba de nicio nulitate. Eu am depus la ligă un punct de vedere legal. Am văzut că domnul Mititelu vorbea de Registrul Comerţului, că a verificat acolo, dar liga nu are nicio legătură pentru că funcţionează ca asociaţie şi e foarte clar cine este membru. Şi în plus, dacă funcţionează ilegal, cum au încasat banii din drepturile tv? Sau cum au votat în cadrul Adunărilor Generale, dacă nu sunt membri?"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici