Dragomir: Nu cred că observatorul a lăsat doar suporterii din Bucureşti pe stadion la CFR-Dinamo

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la Sport.ro, că, din informaţiile pe care le deţine, suporterilor care nu au putut intra la mecciul CFR Cluj - Dinamo, li s-a cerut doar buletinul, nu buletin de Bucureşti, însă a subliniat că aşteaptă raportul observatorului în acest sens.

24 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Nu cred că observatorul a lăsat doar suporterii din Bucureşti pe stadion la CFR-Dinamo

Dragomir: Nu cred că observatorul a lăsat doar suporterii din Bucureşti pe stadion la CFR-Dinamo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dinamo are trei facţiuni de galerie. UEFA recomandă să existe o singură ligă a suporterilor şi atunci este recunoscută. Din câte ştiu, acei oameni au solicitat doar buletinul, nu buletinul de Bucureşti. Din punct de vedere al regulamentului, nu aveau voie să nu dea drumul în stadion. Asta cu buletinul obligatoriu se foloseşte şi este şi recomandarea UEFA, dacă este obligatoriu. Dar din punctul meu de vedere, trebuia dat drumul. Nu cred că observatorul a lăsat doar suporterii din Bucureşti pe stadion. Dacă s-a întâmplat aşa, nu este în regulă, dar eu nu ştiu dacă s-a întâmplat aşa. E o nenorocire dacă se întâmplă aşa. Nici nu vreau să cred că s-a întâmplat la Cluj aşa ceva", a declarat Dragomir la Sport.ro.

Mihnea Ionescu, preşedintele Ligii Suporterilor Dinamovişti, a declarat, tot la sport.ro, că va acţiona în justiţie conducerea CFR şi va cere sesizarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării. "Au fost 200-300 de suporteri din Bucureşti, restul fiind din Ardeal. La ora 16.30 trebuia să ne procuram bilete, dar până la ora 19.00 nu a venit nimeni să deschidă casa de bilete. Observatorul partidei nu a interpretat cum trebuie legea 4. Domnii Mureşan şi Paszkany şi-au închis telefoanele şi au evitat să dea explicaţii cu privire al acest lucru. Îi vom da în judecată pe cei de CFR şi vom cere Consiliului pentru Combaterea Discriminării să se sesizeze, iar celor de la LPF le cerem să interzică accesul spectatorilor la meciurile CFR-ului pentru că ei nu vor să aibă fani pe stadion", a spus Mihnea Ionescu, preşedintele Ligii Suporterilor Dinamovişti la Sport.ro.

Înainte de începerea partidei, aproximativ 700 de suporteri dinamovişti nu au fost lăsaţi să pătrundă în sectorul rezervat susţinătorilor echipei oaspete. Fanii au fost opriţi la poarta de intrare spre sectorul oaspeţilor, deoarece nu toţi aveau buletine de Bucureşti. Cei mai mulţi suporteri opriţi la poartă erau veniţi din judeţele limitrofe Clujului, iar unii erau susţinători ai echipei Universitatea Cluj.

Suporterii dinamovişti care au reuşit să pătrundă pe stadion au plecat de la meci cu puţin înainte de pauză, iar cei rămaşi în afara arenei au plecat să urmărească partida în barurile din zona stadionului.

Jandarmeria Cluj susţine, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că nu a interzis accesul niciunei persoane în stadion la meciul CFR Cluj-Dinamo, scor 1-0, în Liga I, deoarece atribuţii în acest sens are doar clubul organizator, în speţă CFR Cluj, prin firma de pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici