Dragomir: O primesc cu drag în Liga I pe U. Craiova dacă am o hotărâre judecătorească definitivă

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că va înscrie clubul Universitatea Craiova în Liga I dacă va exista o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă în acest sens, dar este convins că apoi România va fi sancţionată pe plan sportiv de FIFA şi UEFA.

305 afișări
Imaginea articolului Dragomir: O primesc cu drag în Liga I pe U. Craiova dacă am o hotărâre judecătorească definitivă

Dragomir: O primesc cu drag în Liga I pe U. Craiova dacă am o hotărâre judecătorească definitivă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Eu primesc cu drag Universitatea Craiova în prima ligă dacă există hotărâre judecătorească. Nu trebuie să primesc cerere de înscriere din partea lor, eu sunt primul care îi primesc în Liga I dacă avem o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Dacă o instanţă ne spune să îi băgăm direct în Liga I atunci îi băgăm şi apoi suportăm consecinţele sportive pe plan internaţional", a spus oficialul LPF.

Dragomir a adăugat ironic că poate un judecător hotărăşte să înscrie Universitatea Craiova direct în campionatul Spaniei sau Angliei, ţinând cont că România este în Uniunea Europeană. "Eu când am hotărârea unei instanţe adaug Universitatea celor 18 şi jucăm în 19. Păi dacă aşa vrea instanţa, de ce să nu facem ce spun dânşii? Eu nu am calitatea să ignor hotărârile judecătoreşti. Eu respect totul. Sau poate să îi bage direct în prima ligă din Spania, poate Comunitatea Europeană le dă voie acum. Sau în Anglia dacă aşa vrea Comunitatea Europeană. La noi e ca la nimeni, suntem ţara tuturor posibilităţilor", a menţionat Dumitru Dragomir.

Clubul Universitatea Craiova a cerut, la 20 februarie, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal înscrierea în sezonul 2013/2014 al Ligii I şi a solicitat acestor foruri găsirea unei soluţii juridice în acest sens pentru a se încadra în condiţiile legale şi statutare.

Gruparea patronată de Adrian Mititelu îşi argumenta cererea prin faptul că este membru asociat fondator al FRF şi al LPF, fiind exclusă "în mod abuziv şi nelegal", şi prin faptul că a câştigat în instanţă mai multe litigii în speţa dezafilierii.

Universitatea Craiova susţine că este aptă să intre în Liga I din punct de vedere juridic. Deşi nu are jucători în acest moment, clubul oltean precizează că există persoane juridice dispuse să sprijine revitalizarea grupării, însă acestea au condiţionat finanţarea numai dacă echipa va evolua în Liga I.

În opinia patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, care semnează cererea de înscriere în Liga I, aceptarea de către FRF şi LPF a demersului oltenilor ar însemna, pe de o parte, o minimă reparaţie, iar pe de altă parte "ar diminua din prejudiciul creat clubului". Totodată, FRF şi LPF şi-ar atenua, astfel, parţial, faptele săvârşite împotriva Universităţii Craiova.

De asemenea, conducerea echipei Universitatea Craiova solicita ca echipa să nu fie supusă prevederilor regulamentare în ceea ce priveşte procesul de licenţiere.

Mititelu aşteaptă un răspuns din partea LPF şi FRF la solicitarea sa până în 20 martie.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv. Măsura a fost validată de Adunarea Generală a FRF din 14 mai 2012.

Decizia de exludere se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniţi liberi de contract şi preluaţi de alte cluburi în urma excluderii Universităţii Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici