Dragomir: Premierea unor jucători nu era de resortul DNA

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, referitor la cazul banilor pentru premierea echipei Universitatea Cluj, că Direcţia Naţională Anticorupţie nu trebuia să se implice în acest caz, "dar cum ne-a învăţat cu abuzuri, a făcut-o".

15 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Premierea unor jucători nu era de resortul DNA

Dragomir: Premierea unor jucători nu era de resortul DNA (Imagine: Mediafax Foto)

"Acest campionat s-a încheiat cu bine, într-un mod foarte corect, dar cu o pată privind moralitatea, prin confiscarea acelor bani la Cluj, trimişi, după cum s-a spus, pentru cumpărarea de pământuri. N-o să cred niciodată acest lucru, ci au fost pentru premierea unor jucători ca să câştige meciul. Această treabă nu era de resortul DNA, dar cum ne-a învăţat cu abuzuri, a făcut-o", a declarat Dragomir.

"În Spania se admit bani pentru motivarea unei echipe, până anul trecut a fost şi la noi, dar am scos-o, la propunerea mea, după ce Gigi s-a prevalat de regulament şi umbla cu bani la vedere după Bistriţa. La Cluj, o fi aflat că ceilalţi încearcă altceva, o fi vrut şi el să contrabalanseze", a spus Dragomir.

Conducătorul LPF a afirmat că a da bani unei echipe să-şi apere corect şansele nu intră sub incidenţa justiţiei.

"Las acest caz să se desfăşoare în justiţie, chiar dacă procurorii fac abuzuri cu care ne-am obişnuit. În Europa, astfel de practici sunt permise, nu sunt condamnate. Aceşti bani nu s-au dat pentru corupţie, pentru a influenţa negativ, ci pentru ca meciul să se desfăşoare corect. Oricum, această pată, ruşine, a celor care au făcut chestia asta nu schimbă frumuseţea campionatului", a arătat Dragomir.

"Gigi va lua o penalitate din partea FRF dacă se constată că au fost bani de premiere. Din discuţiile pe care le-am avut cu avocaţi, în parlament, e imposibil altceva. Acum toţi jucătorii au fost chemaţi ca martori, că nu sunt funcţionari. Pentru a speria lumea şi a opri avalanşa de prostii care se tot spun, e bine să te legi de fotbal, e mediatizat. Gigi prea a jignit multă lume, mulţi vor să-i taie aripile", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici