Dragomir: Şapte-opt echipe se vor bate la titlu

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, la finalul tragerii la sorţi a programului ediţiei 2011-2012 a Ligii I, că şapte-opt echipe se vor lupta în noul sezon pentru titlul de campioană.

82 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Şapte-opt echipe se vor bate la titlu

Dragomir: Şapte-opt echipe se vor bate la titlu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oficialul este de părere că titlul va fi disputat de formaţiile Universitatea Cluj, CFR Cluj, FC Vaslui, Dinamo, Steaua, Rapid, Oţelul Galaţi şi Astra Ploieşti. "Este un program echilibrat din ce am văzut eu. Cred că toată lumea este mulţumită. Pentru o echipă, oricare ar fi ea, e bine să joci meciurile tari la mijloc. Favorite la titlu le văd pe Universitatea Cluj, CFR, FC Vaslui, Dinamo, Steaua, mai ales Rapid, Oţelul şi chiar şi Astra. Nu ştiu dacă anul ăsta vine titlul în Capitală, nu vreau să spun că s-ar putea să nu ghicesc. Bătaia pentru titlu anul ăsta va fi mai a naibii, va fi mai aspră ca anul trecut. Pentru că acum sunt 7-8 echipe sensibil egale, iar ele se bat la titlu. Iar asta este extraordinar", a spus preşedintele LPF.

Lui Dumitru Dragomir îi pare rău că formaţiile FC Timişoara, Gloria Bistriţa, Universitatea Craiova şi FC Bihor nu pot evolua în Liga I din diverse motive, dar nu regretă desfiinţarea echipei Unirea Urziceni. "Dacă TAS-ul le dă dreptate celor care s-au adresat acolo, nu ştiu, federaţia ştie. E o problemă despre care nu vreau să mai vorbesc pentru că incit lucruri. Şi le-am incitat destul până acum. E păcat de Universitatea Craiova, de Timişoara, de Bistriţa, de Bihor, e păcat ce se întâmplă. Dar acestea sunt ordinele, iar eu sunt subordonat Federaţiei Române de Fotbal. De Urziceni nu îmi pare rău că s-a desfiinţat. Nu pot să spun de ce, dar nu îmi pare rău", a afirmat oficialul Ligii.

Dragomir susţine că fostul internaţional Gheorghe Popescu poate face faţă în funcţia de preşedinte al LPF, dar numai după ce va face "practică" doi sau trei ani. El susţine că fostul fotbalist s-ar speria dacă ar vedea ce se întâmplă la o Adunare Generală a LPF.

"Foarte bine că a fost propus Gică Popescu. Dacă vine prin concurs şi alegeri democratice îi strâng mâna şi îi las unul dintre cele mai frumoase sedii de Ligă de pe faţa pământului. E mobilată lux, făcută să dureze 3.000 de ani de acum înainte. Pentru că nimeni nu e de neînlocuit. Şi eu sunt de înlocuit. El poate să reziste la Ligă, dar trebuie să facă 2-3 ani de zile practică aici mai întâi. După aceea poate să vină. Fără practică aici nu poţi să vii. Dacă se filmează o dată o Adunare Generală şi se uită el nu mai vine", a precizat Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici