Dragomir: Steaua a făcut afacere bună cu Râpă. E un fundaş de meserie, mie îmi place

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Steaua a făcut o afacere bună prin achiziţionarea fundaşului Cornel Râpă, de la Oţelul Galaţi.

297 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Steaua a făcut afacere bună cu Râpă. E un fundaş de meserie, mie îmi place

Dragomir: Steaua a făcut afacere bună cu Râpă. E un fundaş de meserie, mie îmi place (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Steaua are un meci dificil, dar dacă trece de Ajax înseamnă că avem un fotbal puternic de tot. Râpă e un fundaş de meserie, mie îmi place. Eu zic că au făcut o afacere bună, e tânăr, are 10 ani de jucat, nu au făcut afacere proastă. La Steaua, dacă joacă bine, titular meci de meci, intră titular şi la naţională. Postul de fundaş lateral e foarte important, îţi trebuie o tehnică nemaipomenită. Râpă e bun, şi eu îl luam. Şi eu cred că e cu pregătirea peste ceea ce e la Steaua acum, dar nu cred că e peste Chipciu. Postul de fundaş lateral e foarte important într-o echipă, îţi trebuie o capacitate mare de efort, o tehnică deosebită, trebuie să ştii să dai pe poartă. Chipciu ca fundaş a dat două-trei goluri, dar şi Râpă e o afacere bună", a declarat oficialul ligii.

Dragomir consideră însă că şi atacantul Marius Pena de la Oţelul Galaţi ar constitui o afacere foarte bună pentru clubul care îl va transfera: "Cine îl va lua pe Pena va sparge, e vârf de atac de meserie. Şi tânăr. Ştie bine fotbal".

Preşedintele ligii apreciază că Dinamo se poate descurca în returul de campionat şi fără un transfer de marcă.

"Dinamo poate face faţă şi fără vreun transfer în această iarnă. Dinamo şi-a făcut transferuri de la echipa a doua, unde are nişte jucători foarte buni. Dinamo creşte an de an jucători pentru echipa mare", a mai spus Dragomir.

În ceea ce-l priveşte pe George Copos, Dragomir nu înţelege de ce acţionarul FC Rapid este înjurat de suporterii giuleşteni după ce a investit peste 20 de milioane de euro în club: "Copos s-a întors. George Copos este nemuritorul. Sunt banii lui, nu aţi văzut cât a băgat, 20 de milioane. Sunt banii lui şi îl înjură toată lumea. Asta e ţara noastră. Şi îl înjură ăia care nu plătesc nici bilet. Dar nu interesează pe nimeni dacă îşi recuperează aceşti bani, poate doar pe el şi familia lui. Să bagi 20 de milioane şi să te înjure lumea, eu nu am văzut aşa ceva la nimeni".

Dumitru Dragomir crede că CFR Cluj, cu banii din posibilul transfer al lui Modou Sougou la Olympique Marseille, ar putea cumpăra alţi doi-trei fotbalişti valoroşi, poate chiar din campionatul intern.

"Transferul lui Sougou ar fi o afacere bună. Cu banii (n.r. - aproximativ 4 milioane de euro) ăştia şi-ar putea lua 2-3 jucători buni, poate lua şi din ţară jucători buni. Îl ia de la Dinamo pe Alexe şi încă unul şi e o afacere mai bună. Dar cred că Alexe dacă va pleca, o va face în străinătate, are nişte calităţi ieşite din comun. Nu cred în transferurile lui Nica şi Alexe la Steaua. Nica este în primii trei fundaşi din România la această oră şi va fi cel mai bun într-un an sau doi", a mai spus Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici