Dragomir: Steaua va avea un recul dacă după Chiricheş pleacă şi Bourceanu

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că formaţia Steaua va avea un "recul" în ceea ce priveşte performanţa dacă după Vlad Chiricheş, al cărui transfer la Tottenham urmează să se finalizeze în zilele următoare, îl va pierde şi pe mijlocaşul Alexandru Bourceanu.

196 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Steaua va avea un recul dacă după Chiricheş pleacă şi Bourceanu

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

El a adăugat că absenţa mijlocaşului se va simţi mai mult în jocul formaţiei roş-albastre decât lipsa lui Vlad Chiricheş. "Dacă pleacă şi Bourceanu cred că Steaua va ava un recul. Calapodul Stelei era făcut pe el şi Chiricheş, şi pe Pintilii. Ei trei sunt pilonii pe care e aşezată Steaua. Cel mai greu de înlocuit va fi Bourceanu, pentru că toate mingile trec pe la el. Greu să găseşti aşa ceva. Nu avem în România un jucător care să joace ca el. Lipsa lui Chiricheş nici nu se va cunoaşte, pentru că vine Gardoş care şi el se va vinde cu bani mulţi", a explicat Dragomir.

Oficialul Ligii susţine că Vlad Chiricheş nu va avea probleme în a se impune în campionatul Angliei. "Eu am spus că se va vinde pe o sumă în jur de 10 milioane. Şi uite că am dreptate cam cu toţi jucătorii care au făcut carieră. El are o viteză extraordinară. Nici nu ştiu dacă sunt în Anglia mulţi care să îl ia la viteză pe Chiricheş. El a învăţat să dea şi cu capul. E adevărat, cam greu au răzbit românii în Anglia. Dar Chiricheş o să fie deschizător de drumuri. O să fie cel mai bun din Anglia. M-a surprins că s-a făcut transferul acum. Şi cred că el nici prea accidentat aşa nu prea ar fi. Aşa cred eu. El ar trebui să joace diseară (n.r. - în meciul cu Legia Varşovia), dar cred că va fi accidentat", a spus preşedintele LPF.

Ca înlocuitor pentru Vlad Chiricheş, Dragomir i l-a propus antrenorului Laurenţiu Reghecampf pe fundaşul central al formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, Andrei Marc. "Am auzit că se caută un fundaş central de mare perspectivă. Ştiu unul la Piatra Neamţ care va fi la fel de mare ca Chiricheş. E un tânăr de 20 de ani, unul dintre cei mai valoroşi fundaşi centrali din România şi chiar din Europa. I-am spus şi lui Reghecampf de el şi îl ştia şi el. Îl monitoriza şi el pe Marc ăsta. Reghecampf monitorizează jucători valoroşi din România. Acum că am zis eu de el o să vuiască toată Europa şi va ajunge mare fotbalist", a menţionat Dumitru Dragomir.

Referitor la începutul dificil al atacantului Raul Rusescu la Sevilla, Dragomir a explicat că acestuia îi este greu să se acomodeze pentru că sunt "puţine echipe care joacă precum Steaua". "Rusescu la orice echipă se va duce va avea probleme. Asta pentru că trebuie să aibă o echipă care să joace ca Steaua, cu foarte multe mingi aduse în gura porţii. Dar foarte puţine echipe joacă precum Steaua. Dar o să joace Rusescu şi la Sevilla, îi trebuie puţin timp să se acomodeze", a afirmat el.

Calificarea în grupele Ligii Campionilor în meciul Legia Varşovia - Steaua va fi decisă de condiţia fizică a jucătorilor, este de părere preşedintele LPF. "Cred că Steaua se califică, joacă bine în deplasare. Numai că nu ştiu ce moral de competiţie au în faţa a 60.000 de oameni. Dacă steliştii pot să alerge cât cei de la Legia se vor califica. Uite însă că s-a mai împuţinat «punguţa», au dat de ăştia cu «pungi» mai mari. Lăsând gluma la o parte, contează enorm cât poate să alerge o echipă. Păi am calculat cât a alergat Budescu la Haifa, şi a fugit 1.400 de metri. Nu sunt expert, dar dacă mai există în lume un jucător care să fugă doar atât într-un meci înseamnă că eu nu mă mai pricep la fotbal", a precizat oficialul.

Dintre formaţiile româneşti din Liga Europa, Dragomir este de părere că doar Astra păstrează şanse de calificare în grupe. "Poate până aici am putut să ducem şi mai departe o să ne reprezinte în cupele europene numai Steaua. Dar dacă şi Steaua va pierde jucători pe bandă rulantă, aşa cum văd că se întâmplă, înseamnă că nu vom avea rezultate mari nici de la ei. Şanse în afară de Steaua poate doar Astra să aibă, pentru că să le dea Petrolul celor de la Swansea patru goluri e mult prea mult. Iar pentru Pandurii va fi greu, Braga e echipă tare. Oricum, România a făcut puncte destule în cupele europene pentru banii pe care i-am investit", a declarat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici