Dragomir: Suporterii dinamovişti nu ar trebui să aibă dreptul de a părăsi ţara

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a iniţiat şi legea împotriva violenţei în sport, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că suporterii dinamovişti care au provocat incidente la partida cu NEC Nijmegen, din Cupa UEFA, ar trebui să nu mai aibă dreptul de a părăsi ţara.

9 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Suporterii dinamovişti nu ar trebui să aibă dreptul de a părăsi ţara

Dragomir: Suporterii dinamovişti nu ar trebui să aibă dreptul de a părăsi ţara (Imagine: Mediafax Foto)

"Cei care sunt abilitaţi să ia măsuri, să respecte legea pentru că acum au lege în acest sens. Am făcut lege pentru aşa ceva. Să le interzică toată viaţa accesul pe un stadion de fotbal. Să nu mai aibă dreptul să părăsească ţara, să se ia măsuri drastice împotriva lor. Altfel nu putem să-i speriem pe huligani. E posibil orice, chiar şi ca Dinamo să piardă meciul la masa verde. FIFA şi UEFA sunt în stare de orice pentru asemenea violenţe. Ei sunt şi recidivişti", a declarat Dragomir.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, nu a dorit să comenteze posibilitatea ca Dinamo să piardă meciul la "masa verde" deoarece nu cunoaşte ce a scris observatorul de joc în raport: "Nu ştiu dacă Dinamo poate pierde meciul cu NEC la masa verde pentru că nu cunosc ce a scris observatorul în foaie. Nu pot să-mi dau cu părerea până nu cunosc datele existente în raport".

În timpul partidei dintre NEC Nijmegen şi Dinamo, scor 1-0, din prima manşă a turului I al Cupei UEFA, cu trei minute înainte de final, suporterii echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare au aruncat o torţă pe teren, care a căzut foarte aproape de portarul Baboş, altele fiind aruncate înspre sectorul în care se aflau fanii formaţiei locale. Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţa poliţiştilor olandezi, după ce suporterii dinamovişti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea pătrunzând şi în suprafaţa de joc.

În urma acestor incidente, Thomas Giordano, ofiţerul de presă al UEFA, a declarat că Dinamo poate pierde la masa verde, cu scorul de 0-3, meciul cu NEC Nijmegen. "Nu am primit raportul observatorului de meci, dar dacă vom fi sesizaţi oficial, cel mai probabil, cazul lui Dinamo va fi luat în discuţie abia joia viitoare. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, poate fi suspendată din cupele europene şi, foarte probabil, va primi şi o sancţiune pecuniară", a declarat Giordano pentru ProSport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici