Dragostea pentru fotbal leagă oamenii şi statele, inclusiv în Orientul Mijlociu. Israelienii vor fi lăsaţi să intre în Qatar pentru Cupa Mondială

Israelienii vor putea asista la meciurile de la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar, au declarat joi miniştri israelieni, într-un demers despre care au spus că va deschide „o nouă uşă" către o ţară cu care Israelul nu are în prezent relaţii diplomatice oficiale.

424 afișări
Imaginea articolului Dragostea pentru fotbal leagă oamenii şi statele, inclusiv în Orientul Mijlociu. Israelienii vor fi lăsaţi să intre în Qatar pentru Cupa Mondială

Acordul, care a venit după luni de discuţii cu FIFA, a fost anunţat de ministrul israelian de externe Yair Lapid, ministrul apărării Benny Gantz şi ministrul sportului Chili Tropper, relatează Reuters.

"Dragostea pentru fotbal şi sport leagă oamenii şi statele, iar Cupa Mondială din noiembrie ne deschide o nouă uşă pentru a ne apropia legăturile", a declarat Lapid, citat în comunicat.

Echipa Israelului nu a reuşit să se califice în finală.

Qatar va găzdui prima Cupă Mondială din Orientul Mijlociu, începând cu sfârşitul lunii noiembrie.

Oficialii Cupei Mondiale din Qatar au declarat în repetate rânduri că toate naţionalităţile sunt binevenite în timpul turneului. Toţi deţinătorii de bilete trebuie să solicite cardul Hayya, o legitimaţie de fan, care serveşte şi ca viză de intrare în Qatar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici