Dramatic. Portarul Provedel a marcat cu capul la ultima fază pentru Lazio în remiza contra lui Atletico Madrid

Portarul lui Lazio, Ivan Provedel, a obţinut un punct important pentru echipa sa acasă, în ultimele momente ale meciului din Grupa E a Ligii Campionilor cu Atletico Madrid, marţi seara, când a marcat cu capul golul care a stabilit un rezultatul de egalitate, 1-1.

731 afișări
Imaginea articolului Dramatic. Portarul Provedel a marcat cu capul la ultima fază pentru Lazio în remiza contra lui Atletico Madrid

Portarul Provedel a marcat cu capul la ultima fază pentru Lazio în remiza contra lui Atletico Madrid

Trimis în careul advers, pentru un ultim corner, în minutul 5 al din timpului suplimentar de joc, portarul a reluat cu capul o centrare a lui Luis Alberto, şi a marcat la una dintre ultimele acţiuni ale meciului.

În urma rezultatului primei confruntări din istoria Ligii Campionilor dintre Lazio şi Atletico, Feyenoord a preluat prima poziţie în grupă, graţie victoriei cu 2-0 în faţa lui Celtic, marţi, într-un meci simultan.

Provedel a devenit primul portar care a marcat într-un meci din Liga Campionilor de când nigerianul Vincent Enyeama a reuşit această performanţă pentru Hapoel Tel Aviv, în urmă cu 13 ani, şi doar al patrulea la nivel global.

"Este o seară de care îmi voi aminti toată viaţa", a declarat Provedel pentru UEFA.com. „Sunt fericit mai ales pentru că am reuşit să egalăm un meci pe care nu meritam să îl pierdem. Încă nu mi-am dat seama; mai târziu, voi realiza că am marcat în Liga Campionilor.

"Fotbalul este uneori despre momente şi nu despre performanţă. Îmi pare rău că a trebuit să egalăm în ultima secundă. Sper ca punctul să ne dea un impuls ca motivaţie şi entuziasm".

Mijlocaşul Pablo Barrios deschisese scorul pentru Atletico în minutul 29, cu o primă lovitură de la distanţă, deviată de pe fundaşul Daichi Kamada, care l-a destabilizat pe Provedel.

Lazio a controlat prima parte a meciului, în care Mattia Zaccagni l-a provocat pe portarul lui Atletico, Jan Oblak, cu o lovitură liberă puternică peste zid. Slovenul a deviat-o însă în corner.

Atletico a fost aproape de a-şi dubla avantajul după pauză, Alvaro Morata lovind bara, în timp ce Provedel a avut mai multe intervenţii la limită pentru a o menţine pe Lazio în meci.

Ciro Immobile a încercat să aducă egalarea pentru echipa romană în primele minute ale reprizei secunde, dar a ratat o ocazie importantă când a trimis mingea direct în Oblak din poziţie clară de gol.

În prelungirile partidei, Oblak a intervenit salvator pentru Atletico, respingând de la baza bării şutul puternic, de la distanţă, a lui Danilo Cataldi.

Managerul lui Atletico, Diego Simeone, a fost optimist cu privire la această remiză.

"Am jucat o a doua repriză bună, am avut ocazii clare de gol. Ne-am apărat organizat şi cu mult efort. Am rămas cu un sentiment bun, în ciuda golului din ultimul minut".

Argentinianul în vârstă de 53 de ani, care a jucat pentru Lazio atunci când aceasta a câştigat ultima dată campionatul Italiei, în 2000, a avut parte o revenire emoţionantă pe Olimpico, unde bannerele l-au întâmpinat cu mesajul: "Lazio şi Roma vor fi întotdeauna casa ta. Bine ai revenit!"

"Suporterii sunt incredibili, am simţit atât de multă emoţie la începutul meciului, dar şi doar intrând pe stadion", a spus Simeone. "Am această afecţiune care nu va muri niciodată. Bannerul a fost frumos, mi-a atins inima".

Lazio se va deplasa la Glasgow pentru a înfrunta Celtic pe 4 octombrie, în turul următor, în timp ce Atletico va primi pe Feyenoord în aceeaşi zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici