Dublă istorică pentru Ferrari în debutul sezonului de F1. Red Bull, abandon cu ambele monoposturi

Debutul sezonului de Formula 1, duminică, a adus o dublă prezenţă pe podium pentru Scuderia Ferrari. Plecat din pole position, Charles Leclerc s-a impus în Bahrain, semnând prima victorie a Scuderiei de la Singapore în 2019. Echipa italiană a reuşit chiar o dublă, Carlos Sainz ocupând locul secund.

776 afișări
Imaginea articolului Dublă istorică pentru Ferrari în debutul sezonului de F1. Red Bull, abandon cu ambele monoposturi

Podiumul este completat de Lewis Hamilton (Mercedes). Max Verstappen (Red Bull) a abandonat cu două tururi înainte de final, el fiind urmat de colegul său Sergio Perez.

Leclerc a fost declarat pilotul zilei, în Marele Premiu al Bahreinului, după ce a realizat şi cel mai rapid tur de circuit, completând victoria şi pole position-ul, pentru o revenire de senzaţie a Scuderiei Ferrari, în ceea ce este denumită o nouă eră a competiţiei, care a adus o serie de modificări semnificative, atât din punct de vedere tehnic, cât şi al regulamentelor şi al managmentului Formulei 1.

Ocupantul locului 2, Carlos Sainz, a trecut de Max Verstappen cu 4 tururi înainte de finalul cursei, înainte ca acesta să fi abandonat.

Cursa a fost marcată şi de intervenţia safety car-ului, care a intervenit în turul 46, după ce monopostul lui Gasly a luat foc.

„Sunt atât de fericit. Ştiam că aceasta este o mare oportunitate pentru echipă, iar băieţii au făcut o treabă incredibilă construind o maşină uimitoare. Unu, doi astăzi cu Carlos, nu puteam spera la mai mult. Este incredibil să fim din nou în top”, a declarat monegascul Leclerc, la interviurile de la finalul cursei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici